Daley Blind openhartig over hartspierontsteking

Foto: Daley Blind openhartig over hartspierontsteking

In 2019 zakte Daley Blind plots in elkaar tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Valencia. De voetbalwereld hield haar adem in en nader onderzoek wees uit dat hij met een ontstoken hartspier te maken had. In gesprek met Planet Health vertelt Blind wat het plaatsen van een inwendige defibrillator en enkele maanden revalidatie met hem hebben gedaan, zowel professioneel als persoonlijk.
“Het is niet iets waar je het met vrienden over hebt als je een avond gaat stappen. Laat staan als je veel sport, gezond leeft en nog relatief jong bent”, antwoordt de Oranje-international op de vraag waarom hij nu zijn verhaal deelt. Hij vond het best pittig om dat opeens zelf mee te maken en hoopt door zijn verhaal te delen, jongeren gaan inzien dat gezond leven en goed voor je hart zorgen belangrijk is.
Na de wedstrijd tegen Valencia moest Blind verplicht rust nemen en heeft hij de nodige tijd gehad om te kunnen reflecteren. In deze periode heeft hij veel tijd doorgebracht met zijn gezin en is hij tot de conclusie gekomen dat hij nog meer moest gaan letten op zijn voeding en nachtrust.    “Voorheen dacht ik weleens dat ik ook zonder ontbijt een training door zou kunnen komen. Dat is ook wel zo – en dat zou ik nu ook nog kunnen – maar daar voel ik me niet meer prettig bij. Nu zorg ik voordat ik me inspan altijd voor bepaalde rituelen en dat ik de juiste voedingsstoffen binnenkrijg. Hetzelfde geldt voor de juiste nachtrust. Dat is geen tijdelijk traject; het is een verandering in mijn levensstijl.”
Terwijl zijn vrouw net was bevallen van hun eerste kindje, moest Daley hard werken aan zijn terugkeer. “Gesprekken met haar, mijn ouders en vrienden; dat komt natuurlijk hard binnen. Ik kan emoties over het algemeen goed uitschakelen, maar zó emotieloos ben ik nou ook weer niet dat dat me niet raakt. Niemand heeft me daarin geprobeerd tegen te houden of bepaalde vragen gesteld waardoor ik ging twijfelen”, aldus Blind. 
Vorig seizoen werd de Ajacied opnieuw opgeschrikt door zijn defibrillator tijdens een oefenwedstrijd tegen Hertha BSC. Tien minuten voor tijd ging het apparaat af en ging hij plots naar de grond zonder dat er een tegenstander in de buurt was en werd het plotseling erg stil in de Arena. Gelukkig was hij samen met de verzorgers zelf in staat om van het veld af te lopen. Na enkele weken van herstel kon hij zich weer aansluiten bij het eerste van Ajax en sindsdien heeft hij geen enkel probleem meer gehad.

Wat vind jij de beste positie voor Blind in het veld?

  • Centrale verdediger
  • Linksback
  • Verdedigende middenvelder
136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
2+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
16+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
10+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
27+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
192+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
43+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
79+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
175+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
71+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
650+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
144+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
40+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
310+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
691+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
120+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
185+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
46+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
316+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
324+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie