TRANSFERUURTJE: Ajax betaalt ‘record fee’, supertransfer Dolberg

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax betaalt ‘record fee’, supertransfer Dolberg

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Volgens het medium 90min is Ajax concreet in de markt voor het achttienjarige ‘supertalent’ Ricardo Pepi van de Major League Soccer-club FC Dallas. De Amsterdammers zouden al in contact staan met het management van de jongeling. Pepi speelt dit seizoen de sterren van de hemel in de Verenigde Staten en heeft al twaalf doelpunten gemaakt in 24 duels. Onlangs debuteerde hij ook namens Team USA, en in zijn eerste wedstrijd voor de VS scoorde hij gelijk een doelpunt en gaf hij twee assists tegen Honduras (4-1). De jonge spits wordt begeerd door clubs uit de Italiaanse Serie A, de Duitse Bundesliga én de Engelse Premier League, maar volgens 90min slaat Ajax spijkers met koppen. De Amsterdammers zouden namelijk al met de zaakwaarnemer van Pepi hebben gesproken en binnenkort staat er naar verluidt een meeting op het programma met een afvaardiging van FC Dallas.

Wil directeur voetbalzaken Marc Overmars het ‘supertalent’ écht hebben, dan zal hij over de brug moeten komen met een flinke smak geld. De verwachting is namelijk dat Pepi de duurste ‘homegrown’ speler wordt in de geschiedenis van de Major League Soccer, en dan moet hij Alphonso Davies aflossen. De rappe vleugelverdediger transfereerde in 2019 voor minimaal 11,5 en maximaal 19 miljoen euro van de Vancouver Whitecaps naar Bayern München.

Antony steekt de laatste tijd in bloedvorm en is niet meer weg te deken uit de basisopstelling van oefenmeester Erik ten Hag bij Ajax. De verrichtingen van de technisch begaafde vleugelspits zijn echter ook buiten onze landsgrenzen opgevallen. De Ajacied wordt naar verluidt begeerd door Bayern München, FC Barcelona, Real Madrid, Manchester City, Chelsea, Juventus én AC Milan. Het grote Braziliaanse UOL denkt de vraagprijs van directeur voetbalzaken Marc Overmars voor Antony te kennen. De voormalige linksbuiten zou namelijk minimaal 40 miljoen euro vragen voor de handtekening van de buitenspeler. Het is natuurlijk de vraag of dat wel klopt, want de bovengenoemde grootmachten gaan geen slapeloze nachten tegemoet als dat het bedrag is dat Ajax wil incasseren.

Buitenland:

Kasper Dolberg leek aan het begin van zijn Ajax-tijd voorbestemd om een hele grote te worden, maar toen ging het mis en belandde de Deen op de bank. Via OGC Nice komt de Deense spits mogelijk tóch terecht bij een Europese topclub. Borussia Dortmund oriënteert zich momenteel namelijk op een vervanger van Erling Haaland. Algemeen Hans-Joachim Watzke zei onlangs nog over de Noorse Golden Boy: “Het is nog niet zeker dat hij komende zomer vertrekt. We moeten het gewoon nog zien. De sleutel ligt bij Erling. Maar als hij vertrekt, dan kan op één ding worden gerekend: we zullen er weer eentje krijgen.” Voetbal International schrijft op dinsdag: “De vraag is wie in aanmerking komt om in de voetsporen te treden van Haaland. De scouts van Dortmund stropen de Europese markt af op zoek naar de spits van tussen de 19 en 24 jaar, die zo’n dertig miljoen euro mag kosten. Volgens Sport1 geldt Kasper Dolberg als een belanrgijke kandidaat voor de aanstaande vacature. De 23-jarige Deen, die na Ajax zijn heil ging zoeken bij OGC Nice, past in het geschetste profiel.” Andere kandidaten zijn naar verluidt: Amine Gouiri (ploeggenoot van Dolberg in Nice) én Anthony Martial (Manchester United).

Sinds kort werkt Achraf Hakimi bij Paris Saint-Germain nauw samen met Lionel Messi. ‘Nauw’ omdat zowel de vleugelverdediger als de aanvaller aan de rechterkant van het veld opereren. De Argentijnse superster heeft de back verrast. In een interview met kwaliteitskrant L’Équipe vertelt Hakimi allereerst: “Het was niet zo moeilijk om op het veld een verstandhouding met hem tot stand te brengen. Ik geef hem de bal, ga rennen en hij legt ‘m neer waar-ie hoort.” De vleugelverdediger gaat wat dieper in op het gedrag van zijn nieuwe teammaat: “Ik was verrast door de manier hoe Messi zich gedroeg: eenvoudig en stil. Ik had niet verwacht dat Messi Barcelona zou verlaten, zoals zo’n beetje iedereen. Toen ik hoorde dat hij hierheen zou komen… Wat kan ik zeggen? Het is voor mij een droom! Ik heb met zoveel geweldige spelers samengespeeld en de enige die nog miste, was Messi. Ik ben heel trots dat ik met een speler als Messi kan samenspelen.”

Moet Ajax de portemonnee trekken voor Pepi?

  • Ja
  • Nee
84+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:29
12+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
38+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
210+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
22+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
67+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
19+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
69+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
60+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
37+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
166+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
34+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
108+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:40
9522+
‘Publiekslieveling spotgoedkoop naar Ajax’
15:12
1474+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
1376+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
14:00
122+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
13:56
1197+
Withete Koeman krijgt bericht van UEFA
13:52
1883+
‘Ramp voor Daley Blind: nóóit meer’
13:18
809+
Ajax krijgt nú al slecht Klassieker-nieuws
12:35
670+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie