Spaanse kranten zeggen sorry tegen ‘slachtoffer van spot en minachting’

Foto: Spaanse kranten zeggen sorry tegen ‘slachtoffer van spot en minachting’

De Spaanse media maakten Luuk de Jong in de voorbije weken met de grond gelijk, maar gisteren scoorde de spits voor FC Barcelona tegen Levante (3-0) en opeens zijn de kranten een stuk positiever gestemd over de ‘pinchhitter.

El Mundo Deportivo analyseert: “De Nederlandse drietand Memphis Depay, Luuk de Jong en Sergiño Dest (in Nederland geboren, maar speelt zijn interlands voor de Verenigde Staten, red.) wekte enthousiasme op, net zoals Gavi, Nico González en Ansu Fati deden. Maar het waren de drie Nederlanders die zorgden voor rust bij FC Barcelona. De drie die speciaal voor Ronald Koeman bij Barça tekenden voor een project onder zware omstandigheden. Het was een wedstrijd die deed denken aan 20 december 1998, toen Louis van Gaal ook gered werd van zijn ontslag door een goal van Xavi Hernández.”

Het dagblad deelt complimenten uit aan De Jong en Memphis: “De 2-0 laat zien wat De Jong kan bijdragen aan dit team ondanks zijn technische beperkingen. Hij maakte zijn eerste goal als Barça-speler en maakte constant oorlog in het strafschopgebied.” En Memphis? “Was zeer gemotiveerd om wraak te nemen op zijn gemiste kansen tegen Cádiz. Was van begin tot einde dreigend en had nog wel een goaltje verdiend.”

Slachtoffer van spot en minachting


Sport schrijft over de voormalige sterspeler van Olympique Lyon: “Hij was overal op het veld en deed er alles aan om een hattrick te maken in Camp Nou, maar hij moest genoegen nemen met één goal. Hij was wederom hoofdrolspeler en probeerde zich zoals altijd te verbeteren.” Ook De Jong wordt bewierookt: “Tot dusver was hij het slachtoffer van spot en minachting, maar hij heeft zijn eerste goal te pakken en is zeer behulpzaam voor zijn collega’s om oplossingen te bieden.”

Marca: “Memphis vroeg constant om de bal en was continu dreigend, maar miste ook veel kansen. Luuk de Jong werd gebruikt als aanspeelpunt. Hij werkte hard en maakte zijn eerste goal voor de club.”

Spaanse media té opportunistisch?

  • Kun je wel stellen
  • Nee
207+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie