‘Ongekend Eredivisie-drama door UEFA’

Foto: ‘Ongekend Eredivisie-drama door UEFA’

Ajax wint zijn Eredivisie-wedstrijdjes wel héél erg overtuigend en volgens Valentijn Driessen kan de KNVB de landstitel alvast uitreiken aan de Amsterdammers. Hij stelt dat de UEFA de kampioensstrijd in ons land eigenhandig de nek om heeft gedraaid.

De ploeg van oefenmeester Erik ten Hag won zijn laatste competitieduels met 9-0 (van SC Cambuur), 0-5 (van Fortuna Sittard) en 3-0 (van FC Groningen). Driessen reageert in zijn column in De Telegraaf: “Betekent de superioriteit van Ajax dat iedereen bij voorbaat met de witte vlag moet zwaaien? Nee, de volgende twee opponenten in de Johan Cruijff ArenA – FC Utrecht en PSV – mag je hoger inschatten dan SC Cambuur en FC Groningen.”

“René Hake en Roger Schmidt moeten het Ajax zo moeilijk mogelijk maken”, vervolgt hij. “Maar gezien de huidige krachtsverhoudingen in de Eredivisie en het beschikbare spelersmateriaal zal Ajax zelfs in die twee confrontaties de grootste tegenstander van Ajax zijn.”

Driessen haalt uit naar de UEFA: “Die tendens zie je ook bij kampioenen van België, Denemarken, Oostenrijk en Zwitserland als zij enkele jaren achtereen deelnemen aan de groepsfase van de Champions League. De tientallen miljoenen aan UEFA-inkomsten zorgen nationaal voor sportieve scheefgroei. ‘We care about football‘, maar intussen draait de UEFA de strijd om de landstitel in Nederland de nek om en helpt mee de Eredivisie als Mickey Mouse-competitie weg te zetten.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
3919+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie