Willem van Hanegem maakt PSV met grond gelijk

Foto: Willem van Hanegem maakt PSV met grond gelijk

PSV heeft een slechte week achter de rug, met een 0-4 verliespartij tegen Feyenoord, een 1-2 overwinning bij Go Ahead Eagles en een 2-1 nederlaag bij Willem II. Willem van Hanegem heeft met stijgende verbazing naar de Eindhovenaren gekeken.

In zijn column in het Algemeen Dagblad schrijft hij namelijk: “Ze boffen in Eindhoven nog dat ze midweeks bij het fenomenale Go Ahead Eagles wonnen, want dat is volgens Roger Schmidt echt een geweldige ploeg. Dat je zegt dat het de beste ploeg is waar je tegen hebt gespeeld vier dagen na de 0-4 nederlaag tegen Feyenoord, dan wil je daar iets mee bereiken. Misschien vond hij Feyenoord te defensief spelen in Eindhoven. Aan de andere kant: PSV kreeg tegen Feyenoord één echte kans. Beetje weinig toch met al die dure aanvallers?”

De Kromme gaat verder: “Ze verloren nu dus ook van Willem II en nu speelden ze volgens Schmidt zelf weer veel beter dan de 0-4 winst die ze zelf eerder boekten tegen Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Want ze kregen een paar kansen. Nou nou, het is wat hè. Mag dit PSV, nadat ze de afgelopen jaren miljoenen hebben uitgegeven, alsjeblieft een paar kansen krijgen tegen Willem II?”

“Feyenoord won daar met 0-4, hè”, aldus Van Hanegem. “Het is te hopen dat Toon Gerbrands de woorden van Schmidt niet onderschrijft, want dan kom je dus nooit verder. PSV heeft een jaar lang aangemodderd en kreeg weinig kritiek. Dit seizoen moet het eindelijk gebeuren. Ik heb het al zo vaak geschreven: als je verder wilt komen, moet je eerlijk zijn: PSV heeft er afgelopen week een totale bende van gemaakt, maar de analyse was dat Go Ahead een soort Real Madrid is en dat ze tegen Willem II zelf juist heel goed waren.”

Heeft Van Hanegem gelijk?

  • Ja
  • Nee
1009+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie