Memphis en Luuk de Jong redden Koeman in Camp Nou

De druk op Ronald Koeman zal ongetwijfeld bijzonder hoog blijven, maar dankzij landgenoten Memphis Depay en Luuk de Jong werd hem vandaag toch wat extra ademruimte verschaft. FC Barcelona won mede dankzij twee Nederlandse doelpunten met 3-0 van Levante.

De afgelopen drie wedstrijden (de blamage in de Champions League tegen Bayern München, en gelijke spelen in La Liga tegen Cadiz en Granada) plaatsten Koeman op de wip in Catalonië. Vandaag kon hij echter al heel vroeg juichen; Memphis Depay versierde een – wellicht ietwat makkelijk gegeven – penalty, die hij zelf ijskoud benutte. Dit was al na zes minuten spelen. Amper tien minuten later verdubbelde Luuk de Jong de marge; met zijn eerste treffer voor Barça gooide de spits het duel al aardig op slot. De assist kwam van oud-Ajacied Sergino Dest.

Het slotakkoord kwam van Ansu Fati. Hét talent van FC Barcelona maakte na 322 dagen revalideren van slepend blessureleed zijn rentree door in de 81ste minuut De Jong af te lossen, en in de blessuretijd gelijk het netje te laten bollen: 3-0. Daardoor stijgt Barça nu naar de vijfde plek op de ranglijst, met 12 punten uit de eerste 6 duels. Aanstaande zaterdagavond om 21:00 uur wacht de kraker uit bij Atlético Madrid.

Scoreverloop: 1-0 (06′) Memphis Depay (strafschop), 2-0 (14′) Luuk de Jong, 3-0 (90′) Ansu Fati