TRANSFERUURTJE: Ajax vraagt fortuin, ‘top secret’ Memphis-nieuws

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax vraagt fortuin, ‘top secret’ Memphis-nieuws

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

In de Italiaanse media verscheen onlangs het gerucht dat directeur voetbalzaken Marc Overmars ‘maar’ 30 miljoen euro zou vragen voor Antony. Naar verluidt heeft men hier in de Johan Cruijff ArenA smakelijk om gelachen… Volgens het Spaanse medium El Nacional vraagt Ajax namelijk vele malen meer voor zijn vleugelspits, die door zijn goede spel zelfs opgeroepen is voor de selectie van Brazilië, de Goddelijke Kanaries. 30 miljoen euro is een schijntje voor Antony, maar het gerucht heeft niets met de realiteit te maken. Overigens specificeert men niet welk bedrag de Amsterdammers dan wél willen hebben voor hun pareltje, maar dat het een veelvoud is van zijn marktwaarde (25 miljoen euro) staat vast. Antony is behoorlijk populair op de markt, als we afgaan op de geluiden uit het roddelcircuit. De Premier League-grootmacht Manchester City zou hem in willen lijven, evenals de Spaanse topclubs FC Barcelona (dat geen geld heeft) en Real Madrid. Bovendien houden de Serie A-giganten Juventus en AC Milan de ontwikkeling van de Braziliaan naar verluidt goed in de gaten.

Buitenland:

Memphis Depay maakte deze zomer transfervrij de overstap van Olympique Lyon naar FC Barcelona, waar hij zijn handtekening zette onder een kortlopend contract, tot 2023. Na dit seizoen zullen de Catalanen weer moeten onderhandelen met de international van het Nederlands elftal… Vlak na de presentatie van Memphis als Barça-voetballer konden we lezen dat de Primera División-grootmacht een eenzijdige optie voor nóg een jaar uit het vuur zouden hebben gesleept, maar El Mundo Deportivo komt vandaag op de proppen met ‘top secret’ nieuws. Die optie bestaat namelijk helemaal niet, aldus de Catalaanse krant. Er werd tijdens de onderhandelingen wel over gesproken, maar beide partijen kwamen er niet uit waardoor de clausule geschrapt werd. Dat betekent dat de technische leiding van Barça in de zomer van 2022 opnieuw met Memphis om de tafel moet, om ervoor te zorgen dat hij in 2023 niet gratis en voor niets de deur uitloopt…

Philippe Coutinho is al lang en breed geen bepalende speler meer bij FC Barcelona. Coach Ronald Koeman heeft niet zoveel smaken tot zijn beschikking, maar zelfs nu is de Braziliaanse technicus ‘de nummer twaalf’ in zijn selectie. Het zou daarom geen grote verrassing zijn als Coutinho in de aankomende winterstop uit het Camp Nou-stadion vertrekt. Voetbal International schrijft vandaag: “Voor Philippe Coutinho lonkt ook een terugkeer naar Engeland. De Braziliaan is geen bepalende speler bij Barcelona, maar is tegelijkertijd wel iemand aan wie de noodlijdende Spaanse grootmacht geld kan verdienen.” Het blad vervolgt: “The Daily Mail meldt dat Arsenal en Tottenham Hotspur de 29-jarige spelmaker die in het verleden uitblonk bij Liverpool graag willen huren in de tweede seizoenshelft en daarbij een flink deel van het salaris van Coutinho voor hun rekening willen nemen. De 63-voudig international vertrok begin 2018 voor 135 miljoen euro van Liverpool naar Barcelona.”In zijn eerste periode bij Atlético Madrid was Antoine Griezmann een superster, maar na zijn transfer naar FC Barcelona ging het mis met de Fransman. Zijn terugkeer naar het Wanda Metropolitano heeft tot nog toe geen soelaas gebracht. Gisteren gingen de Madrilenen met 1-0 onderuit bij Deportivo Alavés en was Griezmann compleet onzichtbaar: hij kwam niet eens tot een doelpoging of zelfs maar een geslaagde dribbel… De aanvaller is dit seizoen vier keer in actie gekomen voor Atlético, maar moet het vooralsnog doen zonder doelpunt óf assist. “Opnieuw een grijs optreden”, oordeelt Marca. AS schrijft: “Atlético heeft een probleem.” Het laatstgenoemde dagblad wijst naar de situatie van Ángel Correa, die vaker op de bank zit sinds de terugkeer van Griezmann: “Correa laat alles zien wat bij Griezmann ontbreekt.” Analyticus Álvaro Benito vertelt in het tv-programma Carrusel over Griezmann: “Zijn situatie is echt zorgwekkend, hij moet veel meer laten zien.”

Vertrekt Antony na dit seizoen?

  • Ja
  • Nee
113+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
89+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
34+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
76+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
588+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
143+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
417+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
405+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
386+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
40+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
133+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
34+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
460+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
654+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
304+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
15+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
658+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
416+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1556+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie