Spektakelstuk in Kuip met comeback Feyenoord

Feyenoord heeft op zaterdagavond in de eigen Kuip met veel pijn en moeite van NEC Nijmegen weten te winnen. De Rotterdammers leken op weg naar puntenverlies, maar in de laatste minuten van het spektakelstuk kwam het toch nog goed.

De mannen van oefenmeester Arne Slot begonnen behoorlijk goed aan hun thuiswedstrijd. Binnen het kwartier kwam de thuisploeg dan ook op voorsprong: keeper Mattijs Branderhorst legde Guus Til neer en scheidsrechter Joey Kooij gaf een strafschop. Orkun Kökcü faalde vervolgens niet.

Toen het een paar minuten daarna 2-0 werd via Luis Sinisterra léék Feyenoord op weg naar een eclatante overwinning, maar de Rotterdammers lieten zich de kaas van het brood eten… Uit het niets maakte NEC de aansluitingstreffer: Jonathan Okita bediende Magnus Mattsson met een vernuftig passje en de Deen verschalkte doelman Justin Bijlow.

Op slag van rust werd het vervolgens nog 2-2 ook. Edgar Barreto profiteerde van een foutje van Tyrell Malacia en verdediger Cas Odenthal gaf de bal het laatste zetje. In de tweede helft moest Feyenoord dus opnieuw beginnen, maar opeens maakten de Rotterdammers een onmachtige indruk.

Het werd allemaal nog wat erger voor Slot toen uitgerekend Calvin Verdonk (met een Feyenoord-verleden) een kwartiertje voor tijd de verre hoek vond met een schot van afstand, al maakte Til vrij snel daarna de 3-3. Feyenoord perste er een slotoffensief uit en Til liet De Kuip juichen met de 4-3, al werd Kooij door de VAR naar de zijlijn geroepen. De arbiter oordeelde echter: géén ontoelaatbare duw van Bryan Linssen dus een geldig doelpunt! Het verzet van NEC was gebroken en ook Cyriel Dessers kwam nog tot scoren.

Scoreverloop: 1-0 (14′) O. Kökçü, 2-0 (17′) L. Sinisterra, 2-1 (32′) M. Mattson, 2-2 (44′) C. Odenthal, 2-3 (74′) C. Verdonk, 3-3 (80′) G. Til, 4-3 (89′) G. Til, 5-3 (90′) C. Dessers