Ten Hag: “Als je wilt overleven in de Champions League…”

Foto: Ten Hag: “Als je wilt overleven in de Champions League…”

Ajax won op zaterdagavond in de eigen Johan Cruijff ArenA met 3-0 van FC Groningen en dat is natuurlijk ‘gewoon’ een mooi resultaat. Oefenmeester Erik ten Hag vindt echter dat zijn manschappen het duel eerder hadden moeten beslissen.

De 1-0 van Edson Álvarez viel pas vijf minuutjes voor de rust en de coach zegt tegen ESPN: “Je zit niet te knijpen op de bank, maar het is wel een punt van kritiek. Daar moeten we gewoon scherper zijn. Op een hoger niveau ga je niet zoveel kansen creëren, dus als je die honderd procent kansen wel creëert, dan moeten ze binnen. Dat is al een tijdje een thema bij ons in de kleedkamer.”

“Die honderd procent kansen moeten gewoon binnen, anders kan je het heel moeilijk gaan krijgen”, vervolgt Ten Hag. “Een lullig balletje, een spelhervattinkje, hij kan zomaar binnenvallen. We hebben die ervaring in de Champions League, dat je tegen Chelsea fantastisch speelt, maar toch het deksel op de neus krijgt. Als je wilt overleven in de Champions League, dan moet je eerder je kansen benutten.”

Toch werd het uiteindelijk een vrij zorgeloze avond voor Ajax: “Ik vond mijn ploeg uitstekend spelen. Dat heb ik net in de kleedkamer ook tegen ze gezegd: ik heb van ze genoten. Heel knap, dat wij tegen een Groningen dat heel goed verdedigt in staat zijn om zoveel kansen bij elkaar te spelen, fantastische goals maken en helemaal niks weggeven.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
408+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie