Nieuwe domper PSV: Willem ll profiteert van blunder Drommel

Foto: Nieuwe domper PSV: Willem ll profiteert van blunder Drommel

Willem ll heeft thuis knap gestunt tegen PSV. De in topvorm verkerende Tilburgers wippen hierdoor over de Eindhovenaren heen naar de tweede plaats. Eran Zahavi vertolkte een hoofdrol in de eerste helft, in de slotfase blunderde Joël Drommel opzichtig. 

PSV maakte de korte reis naar Tilburg met weinig zelfvertrouwen in de ploeg. De wedstrijden tegen Feyenoord (0-4) en Go Ahead Eagles (1-2) waren beide matig van de ploeg van Roger Schmidt. Ibrahim Sangaré keerde weer terug in het elftal, terwijl de geblesseerd Noni Madueke werd vervangen door Ritsu Doan. Willem ll steekt in een bloedvorm en pakte dertien punten in de laatste vijf wedstrijden. De bezoekers begonnen beter: ze controleerden wedstrijd en kregen een aantal mogelijkheden. De beste was voor Eran Zahavi, maar geheel vrijstaand kon hij slechts slap in de handen van Timon Wellenreuther koppen. In de twintigste minuut viel de goal enigszins tegen de verhouding in aan de andere kant. Görkem Saglam kwam met een gevaarlijke indraaiende vrije trap op de proppen, waarna de bal alleen het hoofd van Zahavi toucheerde. Vervolgens ging die via de binnenkant de paal in het doel.

Na een half uur nam Zahavi revanche. Philipp Max, een speler die ook niet in goede doen steekt, zette voor vanaf links, waarna de instormende spits kon binnenkoppen. De schrik zat er echter direct in, doordat Zahavi vervolgend hard in botsing kwam met Derrick Köhn. Gelukkig viel dat aan beide kanten mee. Je zou verwachten dat PSV er vervolgens overheen zou denderen, maar begin tweede helft gaf het toch weer wat gas terug. Wel waren er een aantal kansen via onder meer Doan en Cody Gakpo. Marco van Ginkel kreeg koppend nog de grootste, maar de geweldige keepende Wellenreuther keerde opnieuw. Een kwartier voor tijd wist Willem ll weer vanuit het niets toe te slaan. Ché Nunnely kwam in balbezit, maakte ruimte voor zichzelf, maar produceerde een schot dat makkelijk gekeerd zou moeten worden. Doelman Joël Drommel ging echter gruwelijk in de fout en grabbelde de bal het de eigen goal in.

PSV ging vervolgens vol in de aanval om de gelijkmaker te forceren en bracht met Maxi Romero en Carlos Vinícius twee verse spitsen. Willem ll kreeg zo meer ruimte voor de tegenstoot, maar Nunnely wist dit keer geen doel te treffen. De Eindhovenaren verdienden minimaal een punt met de kansen die ze kregen, maar de tweede nederlaag in een week kon niet worden afgewend. Het Tilburgse publiek kon feestvieren, waarbij Wellenreuther als grote held werd neergezet.

Scoreverloop: (20′) Zahavi (e.d) 1-0 (30′) Zahavi 1-1 (76′) Nunnely

Terechte overwinning?

  • Ja
  • Nee
268+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:44
15+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
12+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
42+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
72+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
99+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
175+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
151+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
500+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2059+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
770+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
183+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
79+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
119+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
638+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
148+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
701+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
889+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
508+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
54+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie