Koeman voelt bui hangen na armetierige vertoning

Is de positie van oefenmeester Ronald Koeman bij FC Barcelona nog wel houdbaar? Dát is de vraag na het nieuwe puntenverlies in de wedstrijd van donderdagavond tussen Cádiz en de Catalanen. In het Estadio Nuevo Mirandilla werd het 0-0.

Na de slechte resultaten en vooral het dramatische spel tegen achtereenvolgens Bayern München (0-3 verlies) en Granada (1-1) was het voor Barça zaak om eindelijk eens wat te laten zien. Dat deed de gewezen grootmacht echter niet, want de eerste helft was eigenlijk niet om aan te zien. Er werden vrijwel geen kansen gecreëerd…

In de tweede helft veranderde dat. Memphis Depay had de 0-1 op zijn schoen, maar na een goede voorzet van Luuk de Jong produceerde de Oranje-sterspeler een onbegrijpelijke misser. En dat kwam Barcelona duur te staan…

Na 65 minuten spelen besloot scheidsrechter Carlos del Cerro Grande namelijk om Frenkie de Jong zijn tweede gele en dus een rode kaart te geven. De tackle van de middenvelder was niet heel hard, maar hij raakte zijn tegenstander wél… Een uitsluiting was desondanks zwaar gestraft.

Met elf tegen tien werd Cádiz gevaarlijker en gevaarlijker, en Barça had het aan zijn doelman Marc-André ter Stegen te danken dat het niet nog erger werd. Vlak voor het laatste fluitsignaal kreeg Memphis wéér een levensgrote kans, maar ook die was niet aan hem besteed… Koeman werd naar de tribune gestuurd na aanmerkingen op de leiding.