‘Ondanks heldenrol toch groot probleem De Ligt’

Foto: ‘Ondanks heldenrol toch groot probleem De Ligt’

Gisteren scoorde Matthijs de Ligt de winnende treffer namens Juventus tegen klein duimpje Spezia (2-3), maar toch bevindt de mandekker zich nog altijd in een lastige situatie bij ‘De Oude Dame’. Dat stelt journalist Maarten Wijffels in het Algemeen Dagblad. Hij kopt dat ‘het doelpunt niets aan zijn status heeft veranderd’.

“Woensdag stelde Allegri De Ligt dus wel weer op, na reservebeurten tegen Napoli en Milan. Dat kwam mede door de afwezigheid van Giorgio Chiellini, die met koorts in Turijn was achtergebleven. Maar ook als de aanvoerder van Juve en het Italiaanse nationale elftal weer okselfris is, zal De Ligt zijn kansen echt nog wel krijgen. Chiellini werd vorige maand 37 en zal dit seizoen heel selectief worden ingezet: als hij fit is én als de tegenstand erom vraagt”, weet Wijffels.

Hij vervolgt in de krant: “Dat zou kunnen betekenen dat De Ligt het vooral moet laten zien in duels met de wat mindere goden. Meer nog dan doelpunten maken zoals de Nederlander deed tegen Spezia, zal hij zich verdedigend onkreukbaar moeten tonen. Want dát was hij niet tegen de ploeg van landgenoot Jeroen Zoet: de 2-1 van de jonge Janis Antiste viel mede omdat De Ligt verzuimde zijn kompaan Leonardo Bonucci te assisteren. De defensieve kwetsbaarheid bij Juve is niet nieuw: de voorheen bijna niet te kraken ploeg incasseerde al 19 competitiewedstrijden op rij minimaal één tegendoelpunt. Daar ligt een grote uitdaging voor meestertacticus Allegri – en dus ook voor De Ligt.”

De Ligt kan maar beter vertrekken bij Juve

  • Eens
  • Oneens
334+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie