Feyenoord profiteert van nieuwe John de Wolf

Foto: Feyenoord profiteert van nieuwe John de Wolf

Feyenoord heeft het dit seizoen vooralsnog uitstekend op orde. De Rotterdammers spelen niet alleen overtuigend in de eredivisie en Conference League, ook is de manier van spelen van Arne Slot steeds meer terug te vinden in het spel. Daarbij is het evenwicht in het basiselftal van cruciaal belang.


De Nederlandse topclub had onder hoofdtrainer Dick Advocaat moeite in vrijwel elk duel. Dit voetbaljaar is dat echter anders, zo bleek in het competitieduel met sc Heerenveen. De Friezen behaalden tien punten in vijf wedstrijden tijd, maar hadden in De Kuip weinig in te brengen. Feyenoord domineerde het spel en zorgde er met enkele prachtige doelpunten voor dat het een 3-1 thuisoverwinning boekte. Het doelpunt van Bryan Linssen, waarbij hij de bal met de hak het doel in werkte, was de mooiste van de avond.

Waar Feyenoord het voorin uitstekend voor elkaar heeft, staat het achterin nóg sterker. De afgelopen jaren hadden de supporters veel kritiek op Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden. De verdedigers hadden niet de snelheid om met hun directe tegenstander mee te lopen en waren bovendien technisch niet goed genoeg om voor de opbouw vanaf achteruit te zorgen. Het resulteerde in rommelig spel van Feyenoord, waarbij de bal snel richting de centrumspits ging. Van dát spel is de club dit seizoen af.

Krachten Trauner


Feyenoord beschikte met Marcos Senesi al over een speler die uitstekend in het spel van Slot paste, maar zocht een verdediger die de Argentijn kon aanvullen. Met Gernot Trauner heeft Feyenoord zo een type speler gevonden. De defensieve kracht maakt vanaf zijn eerste wedstrijd in de Kuip al indruk op het Rotterdamse publiek door zijn manier van spelen. Waar de meeste talenten van de club nog een vorm van hardheid missen om de tegenstander de baas te zijn, daar staat Trauner ouderwets voorop in de strijd.

Trauner bewees tijdens de Europese wedstrijden bovendien dat hij de rust aan de bal heeft om op het juiste moment de pass vooruit te geven. Aangezien het ook bij tegenstanders intussen bekend is dat Feyenoord van achteruit wil opbouwen, is het voor Slot essentieel dat zijn spelers achterin ontspannen genoeg zijn om te wachten met het inspelen van een ploeggenoot. Door alle ervaring die Trauner tot zijn beschikking heeft blijkt hij als geen ander in staat om die opdracht uit te voeren, waarmee zijn rol nog belangrijker is.

Bovendien blijkt hij naast zijn verdedigende en aanvallende krachten uitstekend te passen bij Senesi. De Argentijn is een speler die het bovenal van zijn techniek en inzicht moet hebben, waarmee hij in Europese wedstrijden nog wel eens de mist in gaat door zijn directe tegenstander te laten lopen. Trauner, die met zijn manier van verdedigen lijkt op assistent trainer John de Wolf, is er dan als de kippen bij om een ingreep te doen en daarmee te voorkomen dat Feyenoord onnodig een doelpunt tegen krijgt.

Tekortkomingen


De wedstrijd tegen sc Heerenveen maakte echter ook duidelijk waarom Trauner nooit in een grote competitie terechtkwam. De defensieve kracht ging tegen de Friezen na vijftig minuten kwalijk de mist in toen Henk Veerman uit zijn rug wegliep. De centrumspits maakte een loopactie richting de tweede paal en kreeg de bal op een presenteerblaadje aangereikt om deze het doel in te werken. Dat lukte hem echter niet, want de inzet van Veerman ging over. Trauner kon daardoor persoonlijk opgelucht ademhalen.

Het was een leerzaam moment voor Slot. Waar Senesi het handje ervan heeft om volledig bezig te zijn met aanvallen, moet Trauner het vooral niet hebben van zijn snelheid. Wanneer de verdediger dan in een momentopname niet scherp genoeg is op de centrumspits en hem zomaar uit zijn rug laat weglopen, dan loopt Feyenoord een grote risico om een doelpunt tegen te krijgen. Tegen sc Heerenveen kunnen zulke fouten vaak nog wel, maar tijdens een wedstrijd tegen Ajax resulteren dergelijke moment vaak wel in een doelpunt.

Feyenoord zal de komende maanden dan ook rekenen op de ervaring die Trauner meeneemt om deze fouten niet meer te maken. De versterking straalt in alles uit dat hij niet alleen goed weet waar zijn kwaliteiten liggen, maar zichzelf eveneens realiseert op welke gebieden hij moet uitkijken. Met het spel van Feyenoord is de kans op fouten simpelweg groot, aangezien Trauner veel ruimte in zijn rug heeft. Slot zal de verdediger dat ongetwijfeld in zijn oren knopen, zodat de oefenmeester het risico op fouten zo klein mogelijk houdt. 

 

Ervaring


Met alle talenten die de aankomende jaren in de Kuip moeten terechtkomen, heeft Feyenoord met Trauner goud in handen. De centrale verdediger moet een belangrijk onderdeel worden van het team dat Slot aan het bouwen is. Concurrenten PSV en Ajax weten als geen ander dat het daarbij niet alleen belangrijk is om eigen jeugdspelers naar het eerste team door te schuiven, maar dat het cruciaal is om ervaren voetballers aan de selectie toe te voegen die de leiding kunnen nemen in de lastige wedstrijden.

Voor Feyenoord is het financieel belangrijk dat het dit seizoen minimaal overwintert in het Europese voetbal. Hoewel de Rotterdammers lastige tegenstanders tegenover zich hebben staan, moet de club met het huidige team in staat zijn om deze doelstelling te behalen. Trauner moet de komende maanden hierin het voortouw nemen en zijn medespelers voor elke wedstrijd scherp zien te krijgen, zodat de kans op succes zo groot mogelijk wordt. Mocht dat lukken, dan kan Feyenoord de komende jaren nog een hoop plezier aan Trauner beleven.

Is Trauner een goede aankoop?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
775+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:15
6+
Geflopte Ajacied na dramatisch duel uit selectie gezet
18:50
47+
Ajax-supporters roepen rvc in brief op om Kroes te behouden
18:30
0+
Volendam-aanvaller bedreigd en racistisch bejegend na tumultueus weekend
18:10
83+
‘Strik gaat om PSV’er bij vijftig of zestig miljoen’
17:50
141+
Gio vol lof over Ajax-kandidaat: “Hij maakt spelers beter”
17:31
93+
‘Barça veegt bod van 60 miljoen van tafel’
17:11
81+
Wereldsterren in actie bij Ajax Legends tegen BIF All Stars: wedstrijd met fraai doel
17:00
195+
Machtsstrijd in Amsterdam: hoe Ajax volledig stuurloos is
16:50
74+
‘Enorme domper voor Donyell Malen’
16:30
85+
Guardiola in zijn nopjes met ‘geweldig nieuws’ voor Real-clash
16:10
43+
Tuchel verklapt speelkansen De Ligt en Mazraoui in CL-kraker
15:50
103+
‘Man United schrikt zich rot van vraagprijs oud-PSV’er’
15:31
151+
‘Oranje-international vernachelt carrière door verkeerde keuzes’
15:14
69+
Werder Bremen zet middenvelder uit selectie na weigeren reserverol
15:11
80+
‘Eredivisionist bemoeit zich met strijd om Kruys’
14:58
141+
FOTO: Ajacied Brobbey met ontbloot torso op cover Men’s Health
14:44
161+
Kieft hekelt Ajax-soap: “Dan ben je heel ver afgezakt”
14:43
163+
Klassieker laatste horde naar bekerfinale
14:41
196+
Eerste oefenwedstrijden Feyenoord bekend
14:30
13+
Oud-international nu manager van Rico Verhoeven | SN Meet Orlando Engelaar
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie