Eindelijk: Eerste punt en goal voor PEC tegen Sparta

Foto: Eindelijk: Eerste punt en goal voor PEC tegen Sparta

PEC Zwolle is eindelijk van de hatelijke nul af dit seizoen. In eigen huis wisten de Zwollenaren tegen Sparta Rotterdam zowel het eerste punt als eerste treffer aan te tekenen. De goals werden aan het begin van de wedstrijd gemaakt.

De Overijsselse ploeg van Art Langeler begon de competitie desastreus. De eerste vijf duels leverden allemaal nederlagen op, zonder zelf goals te maken. Als klap op de vuurpijl verloor het afgelopen weekend de heetgebakerde derby van Go Ahead Eagles. Sparta kent ook geen geweldige start van het seizoen, al lijken de manschappen van Henk Fraser er wat beter in te komen met vier punten in de laatste twee duels. Het Zwolse publiek zag de bui alweer hangen, toen Vito van Crooij binnen de minuut de bezoekers op voorsprong zette. Aaron Meijers bereikte van de linkerkant de aanvaller, die knap raak kopte.

Niet veel later kwam het antwoord van de Blauwvingers. Yuta Nakayama zette een succesvolle solo in en stelde Daishwan Redan in staat de eerste van het seizoen te maken. Zwolle wilde direct doorzetten, maar Gervane Kasteneer miste in twee instanties. In het tweede bedrijf bemoeide Sparta zich wat nadrukkelijker met de aanval. Verdediger Dirk Abels was het dichtst bij een treffer, maar doelman Kostas Lamprou kon redden. In de slotfase hoopte Zwolle het aantal punten van één naar drie te promoveren, maar slaagde het niet in die opdracht.

Scoreverloop: (1′) Van Crooij 0-1 (8′) Redan 1-1

Gaat Zwolle snel de eerste zege binnenhalen?

  • Ja
  • Nee
47+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie