Til en Linssen bezorgen Feyenoord volgende zege

Foto: Til en Linssen bezorgen Feyenoord volgende zege

Feyenoord heeft de zege op PSV een passend gevolg gegeven. In eigen huis rekende het af met sc Heerenveen, waarbij Guus Til met twee goals een belangrijke rol speelde. Bryan Linssen maakte op prachtige wijze zijn honderdste in de Eredivisie.

Feyenoord leefde op een roze wolk naar dit duel toe: afgelopen zondag verraste het vriend en vijand door in Eindhoven met 4-0 van PSV te winnen. Bryan Linssen keerde terug in de ploeg, ten koste van middenvelder Fredrik Aursnes. Marcus Pedersen was een twijfelgeval, maar kon toch starten tegen de Friezen. De ploeg van Johnny Jansen is het seizoen uitstekend begonnen en hoopte stiekem dat er in De Kuip ook wat viel te halen. De Rotterdammers begonnen echter goed en kwamen na twaalf minuten dan ook op voorsprong. Pedersen denderde weer eens over de rechterflank en kreeg de bal goed mee van Alireza Jahanbakhsh. De Deense back legde terug, waar Guus Til vanaf tien meter binnen kon schieten.

Heerenveen probeerde mee te voetballen en kreeg een aantal mogelijkheden. Siem de Jong schoot in eerste instantie over, daarna kreeg de middenvelder nog een schietkans maar maaide hij over de bal. Henk Veerman was nog weinig in het stuk voorgekomen, maar zou vervolgens toch bijna de gelijkmaker aantekenen. Na een vlijscherpe counter lobde hij over de uitgekomen Justin Bijlow, maar zeilde de bal net over de goal van Feyenoord. De stadionclub leek wakker geschut en via een hard schot van Jahanbakhsh op 2-0 te komen. De VAR zag echter dat er buitenspel van Linssen voorafging aan de treffer. Vervolgens beide spelers weer in de hoofdrol: dit keer gaf de Iraniër voor en was het de Limburger die prachtig raak hakte. Wat een manier om je honderdste competitiegoal aan te tekenen.

Na het nodige gewissel over en weer kwam Heerenveen tien minuten voor tijd uit het niets terug in de wedstrijd. Arjen van der Heide legde terug op Joey Veerman, die ruimte maakte voor zichzelf en met een prachtig balletje de rechterbovenhoek vond. Van een Fries offensief bleek niet echt sprake. In de slotfase gooiden de Rotterdammers de wedstrijd alsnog in het slot. Eerst kopte oud-Feyenoorder Sven van Beek de bal op de eigen lat, waarna Aursnes Til bereikte. De aanvallende middenvelder kon zo de 3-1 aantekenen met zijn tweede van de wedstrijd.

Scoreverloop: (12′) Til 1-0 (60′) Linssen 2-0 (82′) J. Veerman 2-1 (88′) Til 3-1

Een goed Feyenoord gezien?

  • Ja, was zeker prima
  • Nee, niet geweldig
317+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie