Vitesse strompelt naar zege tegen negen Groningers in bizar duel

Foto: Vitesse strompelt naar zege tegen negen Groningers in bizar duel

Vitesse heeft drie punten overgehouden aan het bezoek bij FC Groningen. In de Euroborg kreeg de thuisploeg twee keer rood en werd het duel stilgelegd na misdragingen van de Groningen-fans. De Arnhemmers wisten bibberend de voorsprong over de streep te trekken.

De Groningers waren op zoek naar eerherstel, nadat het in de laatste vier duels slechts twee punten veroverde. Het wisselvallige Vitesse kreeg afgelopen weekend thuis nog ruim klop van FC Twente. De thuisploeg kreeg in de eerste fase de beste kansen, waarbij Cyrik Ngonge met een schot de paal raakte. Ook Jörgen Strand Larsen en aan de overkant Nikolai Frederiksen en Riechedly Bazoer hadden mogelijkheden, maar de bal ging er niet in. Tien minuten voor rust ging Mike te Wierik na een duel met Loïs Openda, op de voet van de Belgische aanvaller staan. Opzet of niet: de verdediger kon met rood naar de kant. Vlak voor de pauze zette Yann Ghobo de Arnhemmers op voorsprong en als klap op de vuurpijl kreeg ook Daniël van Kaam rood voor hands. Groningen moest zo verder met negen spelers.

De supporters van de thuisploeg waren witheet: vlak voor aanvang van de tweede helft was Vitesse-keeper Markus Schubert het slachtoffer van een uit het publiek gegooide beker bier. De Duitse goalie ging naar de grond, waarna de (wissel)spelers en trainer Thomas Letsch verhaal kwamen halen. Scheidsrechter Allard Lindhout besloot het duel tijdelijk stil te leggen. Trainer Danny Buijs en directeur Wouter Gudde spraken vervolgens de supporters toe, waarna twee van hen het veld betraden. Vervolgens ging de tumultueuze wedstrijd dan toch verder.

Invaller Oussama Tannane probeerde vervolgens nadrukkelijk het duel in het slot te gooien, maar slaagde daar niet in. Met negen man creëerde Groningen ook nog wat kansen, weer waren het Ngonge en Strand Larsen die het vizier niet op scherp hadden. In de slotfase ging de Trots van het Noorden er nog vol voor gesteund door het publiek, maar Vitesse wist het weinig overtuigend toch naar zich toe te trekken.

Scoreverloop: (48′) Gboho 0-1

Verdiende Groningen een punt?

  • Ja
  • Nee
171+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie