De Ligt schiet kwakkelend Juventus naar eerste overwinning

Foto: De Ligt schiet kwakkelend Juventus naar eerste overwinning

Matthijs de Ligt heeft Juventus de eerste Serie A-zege van het seizoen bezorgd. De wankelende Oude Dame had het ook tegen Spezia weer lastig, maar de Nederlandse verdediger haalde in de slotfase nog de kastanjes uit het vuur.

Waar Juve jarenlang achter elkaar heerste in Italië, is het de laatste periode een heel stuk minder dominant. Dat leverde vorig jaar een teleurstellend seizoen op en in de huidige jaargang had het in de eerste vier duels nog niet gewonnen. Tegen de ploeg van Jeroen Zoet keerde De Ligt terug in de basis, nadat de oude rot Giorgio Chiellini afgelopen weekend tegen AC Milan nog de voorkeur kreeg. Moise Kean mocht het in de spits laten zien ten koste van Álvaro Morata en de Italiaanse invaller zette de topclub na een klein half uur op het juiste spoor. 

Vijf minuten later maakte de thuisploeg alweer gelijk via Emmanuel Gyasi en kwam vlak na rust zelfs op voorsprong. Janis Antiste deed Spezia erin geloven dat ook zij punten konden pakken tegen het kwakkelende Juve. Halverwege het tweede bedrijf was het echter Enrico Chiesa die de stand weer in evenwicht bracht. In de 72e minuut kregen de bezoekers een hoekschop; de bal plofte neer voor De Ligt, die gedecideerd raak uithaalde: 2-3. Opluchting voor I Bianconeri en een prachtig moment voor de Oranje-international.

Hoort De Ligt altijd te spelen bij Juve?

  • Ja, natuurlijk
  • Nee, ik snap het als Chiellini daar soms speelt
147+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie