Van Ginkel voorkomt nieuwe blamage PSV tegen moedig Eagles

PSV heeft revanche genomen voor de domper die het opliep tegen Feyenoord. In een spannende wedstrijd weerde Go Ahead Eagles zich kranig, maar waren het de Eindhovenaren die in de slotfase toesloegen.

Na een uitstekende start in de Eredivisie kende PSV afgelopen zondag de eerste grote klap dit seizoen, door met 0-4 van Feyenoord te verliezen. Na afloop ging het vooral over het wisselbeleid van trainer Roger Schmidt, die zijn beste spelers vroeg naar de kant haalde danwel laat in te brengen. De Duitser voerde in Deventer vijf wissels door, waarbij onder meer Noni Madueke en Marco van Ginkel terugkeerden in de basis. Mario Götze ontbrak door een blessure die hij opliep in de topper. Bij Eagles zat de sfeer er een stuk beter in door de gewonnen IJsselderby tegen PEC Zwolle. De thuisploeg begon brutaal tegen PSV, maar toch waren het de Eindhovenaren die na een kwartier op voorsprong kwamen. Eran Zahavi stuurde Cody Gakpo weg, die knap raak schoot.

De promovendus kroop echter niet in zijn schulp en ging op jacht naar de gelijkmaker. Voor rust lukte het niet meer om die te produceren. PSV kwam er af en toe uit, door met name Gakpo. De aanvaller hoopte de marge te verdubbelen, maar stuitte op Warner Hahn. Tien minuten in de tweede helft stuurde Philippe Rommens Iñigo Cordoba weg aan de linkerkant, waarbij invaller Jordan Teze te laat kwam. Met een sliding probeerde de rechtsback zijn achterstand goed te maken, maar het lukte niet het vlammende schot van de Spanjaard daarmee af te wenden. Keeper Joël Drommel verwachtte een voorzet en hield daardoor de korte hoek te ver open. De middenvelder zag het en vuurde keihard binnen: 1-1.

Twintig minuten tijd moest Madueke noodgedwongen gewisseld worden, voor Yorbe Vertessen. Het Engelse talent leek een hamstringblessure opgelopen te hebben. Het is afwachten tot de prognose. Beide ploegen gingen op zoek naar de winnende treffer, met over en weer wat kansen. Daar waar puntenverlies dreigde voor de titelkandidaat was het aanvoerder Van Ginkel die de ploeg bevrijdde. Uit een corner van Gakpo stond hij helemaal vrij en kon makkelijk inkoppen: 1-2. Isac Lidberg was nog dichtbij een heldenrol, maar stuitte op Drommel.

Scoreverloop: (15′) Gakpo (55′) Córdoba 1-1 (86′) Van Ginkel 1-2