TRANSFERUURTJE: Ajax verwacht bod, ontslag Koeman

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax verwacht bod, ontslag Koeman

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het had er alle schijn van dat David Neres in de voorbije zomertransferperiode zou vertrekken bij Ajax, maar in het hier en nu is de Braziliaanse buitenspeler nog altijd actief in de Johan Cruijff ArenA. In de winterstop kan hij alsnóg verkassen. Het Spaanse dagblad AS schrijft vandaag dat Olympique Marseille een goede kans maakt op de komst van Neres. De Ligue 1-subtopper is geïnteresseerd in een samenwerking, maar er liggen kapers op de kust… en die komen allebei uit de Primera División. Atlético Madrid en Sevilla zouden de situatie van de Ajacied namelijk goed in de gaten houden, waarbij vooral de Andalusiërs naar verluidt concreet zijn.

Ajax wil Noussair Mazraoui graag langer aan zich binden, maar de beide partijen hebben nog altijd geen overeenstemming gevonden over een contractverlenging. Het struikelblok ligt aan de financiële kant van het verhaal, aldus de rechtsback. Aan Voetbal International vertelt hij: “Het duurt langer dan ik dacht. Maar dat komt ook doordat ik een tijdje zonder zaakwaarnemer zat. Sinds kort heb ik Mino Raiola als zaakwaarnemer en de gesprekken kunnen nu met hem verder worden opgepakt.” Het is vooral een financieel verhaal: “Dat is zeker een onderwerp, dat klopt. Ik doe er niet geheimzinnig over. Als je als speler zeventien jaar bij een club speelt, wil je op alle vlakken een bepaalde waardering voelen. Dat betreft dan ook het financiële verhaal. Als de voorwaarden goed zijn, is het akkoord, en zijn we er zo uit. Maar zolang we nog niet op dat punt zijn aanbeland, weet je gewoon niet wat de toekomst brengt. Daar zijn zo veel voorbeelden van. Maar iedereen weet mijn gevoel bij Ajax. Ik hou van de club, ik hou van de supporters, ik hou van alle mensen hier. Dat staat ook los van mijn contractsituatie.”

Buitenland:

FC Barcelona speelde gisteren zeer teleurstellend met 1-1 gelijk tegen Granada en volgens verschillende Spaanse journalisten heeft voorzitter Joan Laporta een beslissing genomen: oefenmeester Ronald Koeman wordt binnenkort ontslagen. Volgens onder meer Joan Vehils en Gerard Romero heeft de Zaandammer geen toekomst meer in het Camp Nou-stadion. Er moet echter eerst een vervanger voor hem gevonden worden alvorens hij de laan uitgestuurd wordt… De bovengenoemde Vehils schrijft op Twitter: “Ze (bronnen binnen de club, red.) vertellen me dat Koeman meteen ontslagen wordt als er een opvolger is gevonden. Dat kan morgen gebeuren maar ook over vijftien dagen, maar dat het gáát gebeuren staat vast.”

Ronald Koeman wordt binnenkort hoogstwaarschijnlijk ontslagen als oefenmeester van FC Barcelona, maar de Catalanen willen eerst een vervanger vinden. Volgens journalist Gerard Romero staat er een opvallende naam op de shortlist van voorzitter Joan Laporta. De president denkt naar verluidt aan Erik ten Hag (Ajax), Antonio Conte, Andrea Pirlo (beiden clubloos), Xavi Hernández (Al-Sadd) en Marcelo Bielsa (Leeds United)… Maar ook Phillip Cocu zou een optie zijn. En dat kunnen we toch wel hoogst opmerkelijk noemen.
Noa Lang speelt nu al een tijdje de sterren van de hemel in de Belgische Jupiler Pro League bij Club Brugge, en volgens het Engelse boulevardblad The Sun kan hij daarvan profiteren door een mooie transfer naar Arsenal te maken. De oud-Ajacied speelde vorige week een goede wedstrijd voor zijn werkgever tegen Paris Saint-Germain in de Champions League en naar verluidt zijn de scouts van de Gunners helemaal overtuigd. Zij zouden groen licht hebben gegeven voor een bod van ongeveer 25 miljoen euro voor de handtekening van Lang. In het seizoen 2020-2021 speelde de 22-jarige aanvaller op huurbasis voor Club Brugge, maar in de afgelopen zomer maakte Blauw-Zwart 6 miljoen euro over op de rekening van Ajax conform de verplichte koopoptie. De Belgen kunnen echter razendsnel veel winst maken op hun pareltje.

Wordt Koeman ontslagen?

  • Sowieso
  • Nee
267+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie