‘Verrassing in Ajax-opstelling’

Foto: ‘Verrassing in Ajax-opstelling’

Legt Ajax veel geld op tafel voor een speler, dan hoeft dat niet per se te betekenen dat we die voetballer vervolgens ook veel in actie gaan zien. Oefenmeester Erik ten Hag heeft het vaak over ‘wennen’, maar dat proces gaat bij Mohamed Daramy heel snel.

De Deen scoorde tegen SC Cambuur (9-0), maar na zijn invalbeurt tegen PEC Zwolle (0-2 zege) was de trainer al positief: “Wat ik zo knap vond: als je nieuw bent, wil je jezelf laten zien, maar hij zag dat het niet mogelijk was om dribbels te maken en dus ging hij passen. Daardoor konden we elders een overtalsituatie creëren en bleven we in ieder geval in balbezit. Dat vind ik heel knap, als je als jong volwassene dat inzicht al hebt.”

Het Algemeen Dagblad springt hierop in: “Wie Ten Hag kent, hoort ook een trainer die meer speeltijd aankondigt voor de duurste aankoop van de zomer. De succesvolle oefenmeester heeft ‘betrouwbaarheid’ namelijk als één van de belangrijkste pijlers in zijn afweging om jonkies of nieuwelingen van vlieguren te voorzien. Daarom liet de doorbraak van Ryan Gravenberch bijvoorbeeld iets langer op zich wachten en raakten meerdere Ajax-spelers – al dan niet tijdelijk – hun plek kwijt.”

“De dubbele omschakeling, de honger en het doseren die hij aanhaalt, duiden op de tactische discipline die Ten Hag wil zien om op een speler te kunnen bouwen”, vervolgt de krant. “Voeg daar het profiel van rappe aanvaller met diepgang en acties aan toe, en je weet dat Daramy zich niet alleen onmiddellijk aandient als extra smaakmaker, maar bovenal als extra joker voor Ajax in de driefrontenstrijd.” Het lijkt een kwestie van tijd voordat de kersverse international van Denemarken zijn basisdebuut gaat maken.

Daramy goed?

  • Zeker
  • Nee
943+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie