PSV ziet sterretjes na topper tegen Feyenoord

Foto: PSV ziet sterretjes na topper tegen Feyenoord

Feyenoord heeft op zondagmiddag toch wel voor een verrassinkje gezorgd door PSV te verslaan in het eigen Philips Stadion. Op slag van rust werd het 0-1 voor de Rotterdammers en in de tweede helft viel het doek al helemaal voor de thuisploeg, einduitslag: 0-4!

Oefenmeester Roger Schmidt van de Eindhovenaren koos voor een opmerkelijke opstelling, met Jordan Teze, Davy Pröpper en Bruma op de plekken van Phillipp Mwene (geblesseerd), Marco van Ginkel en Noni Madueke. Bij Feyenoord koos coach Arne Slot voor een opstelling met Guus Til als een soort hangende spits, in de geest van Cesc Fàbregas bij FC Barcelona onder Josep Guardiola. Beide ploegen begonnen gespannen aan de wedstrijd, waardoor het niveau niet altijd even hoog lag. Wél golfde het spel op en neer.

Op slag van rust werd het 0-1 voor de gasten: Marcus Holmgren Pedersen, die tot dan toe nog niet zo heel veel goed had laten zien, stoomde op aan de rechterkant van het veld en vond Jens Toornstra met een afgemeten voorzet, de middenvelder volleerde vervolgens beheerst raak.

Mario Götze, Eran Zahavi én Pröpper bleven achter in de kleedkamer en Schmidt bracht Ritsu Doan, Ryan Thomas en Yorbe Vertessen. Toen de Duitser er daarna ook nog eens voor koos om Cody Gakpo te wisselen (Carlos Vinícius kwam binnen de lijnen), was de maat voor het publiek in het Philips Stadion vol: er werd gefloten.

De supporters hadden ook wel een punt, want het werd allemaal nog wat erger voor PSV: na een actie en assist van Luis Sinisterra maakte invaller Bryan Linssen de 0-2. En nóg was het niet klaar, want vijf minuten voor tijd scoorde Toornstra zijn tweede van de middag, waarna Cyriel Dessers ook nog eens de 0-4 binnentikte.

Scoreverloop: 0-1 (45′) J. Toornstra, 0-2 (71′) B. Linssen, 0-3 (85′) J. Toornstra, 0-4 (90′) C. Dessers

Terechte uitslag?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
686+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie