TRANSFERUURTJE: Guardiola tipt Ten Hag, De Ligt-fortuin

Foto: TRANSFERUURTJE: Guardiola tipt Ten Hag, De Ligt-fortuin

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het medium El Nacional komt vandaag met een wel heel opvallend nieuwtje op de proppen. De Catalaanse krant weet namelijk te melden dat er een gerede kans is dat Erik ten Hag de nieuwe oefenmeester van FC Barcelona wordt. Ronald Koeman staat onder zware druk na de kansloze 0-3 nederlaag tegen Bayern München in de Champions League. Na afloop van die wedstrijd werd er urenlang crisisoverleg gevoerd in het Camp Nou-stadion en de positie van de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal bij de Catalanen hangt aan een zijden draad. Stel hij wordt ontslagen, wie moet hem dan opvolgen? Volgens El Nacional heeft Barça advies gevraagd bij zijn voormalige succestrainer Josep Guardiola (inmiddels natuurlijk de eindverantwoordelijke bij Manchester City) en die zou de naam van Ten Hag genoemd hebben…

Buitenland:

Zaakwaarnemer Mino Raiola zei onlangs dat zijn cliënt Matthijs de Ligt aan het huidige voetbalseizoen bij Juventus ‘zou kunnen vertrekken’. Dat klopt ook, omdat er een afkoopclausule in het contract van de international van het Nederlands elftal staat. Die is echter wel aanzienlijk te noemen, want volgens de Italiaanse media dient er 150 miljoen euro betaald te worden voor de voormalige Ajax-aanvoerder. De Ligt is pas 22 en zou een van de beste verdedigers ter wereld kunnen worden, maar dit is wel héél veel geld. In een interview met Tuttosport zei Raiola over Alessio Romagnoli (AC Milan), een van de andere spelers uit zijn stal, die met Juventus in verband wordt gebracht, en De Ligt: “Ze behoren tot de sterkste verdedigers van Europa. Ik denk dat ze volgend jaar samen kunnen spelen bij Juventus.” Daar voegde de Nederlandse Italiaan echter aan toe: “De Ligt heeft nog een contract bij Juventus (tot medio 2024, red.) terwijl het contract van Romagnoli bij AC Milan afloopt. Maar je moet voorzichtig zijn: De Ligt zou aan het einde van het seizoen Juventus ook kunnen verlaten. Zo werkt de transfermarkt soms.”

Ansu Fati beschikt over een aflopend contract bij FC Barcelona, maar echt nijpend is de situatie niet. Het dagblad Sport onthult namelijk op de zondagochtend dat er een ‘geheime’ clausule in de verbintenis van het supertalent staat. Voetbal International schrijft: “Het Catalaanse Sport heeft enkele belangrijke bepalingen in het huidige contract van Barcelona-groeibriljant Ansu Fati ontdekt. De pas achttienjarige aanvaller beschikt over een contract tot medio 2022, maar in die verbintenis zat een optie voor nog eens twee jaar. De krant onthult nu dat dat een door Barcelona eenzijdig te lichten optie is. Die bepaling is mogelijk gemaakt omdat de Spaanse international inmiddels eenmalig een bedrag is betaald van 55.000 euro. Dat was nodig om de optie te kunnen lichten. Die constructie was tot nu toe geheim gebleven.”Chelsea speelt vandaag in de Premier League tegen Tottenham Hotspur en krijgt ‘gewoon’ te maken met Harry Kane. Enigszins opvallend is dat wel, want de spits gaf in de zomer aan dat hij per se een transfer wilde maken om voor de prijzen te voetballen. Manchester City was concreet in de markt voor hem, maar voorzitter Daniel Levy van de Spurs toonde zich andermaal een te moeilijke onderhandelingspartner. Coach Thomas Tuchel van de Blues wordt geciteerd door Voetbal International: “Ik dacht dat het zou gebeuren, maar bang zijn we nooit. Ik had wel willen zien hoe zijn komst de speelstijl van City had beïnvloed.” De Duitser vervolgt: “Ik vind het ook wel mooi dat hij gebleven is, dat het nog bestaat in het voetbal. Harry Kane ís Spurs voor mij en andersom. Als ik de laatste jaren aan Spurs denk, zie ik Kane voor me. Alleen daarom is het al mooi dat hij is gebleven.”

Zou jij 150 miljoen betalen voor De Ligt?

  • Ik wel
  • Ik niet
90+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:26
4+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
199+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
43+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
22+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
149+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
327+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
103+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
128+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
42+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
251+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
8+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
283+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
158+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
31+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
17:37
29+
Kind van de club verlengt bij Feyenoord tot 2025
17:30
161+
‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’
17:10
95+
Slot nu al geconfronteerd met opdringerige Engelse journalisten
17:00
135+
Liverpool IDEAAL voor Geertruida | Stalen Snor #55
16:50
103+
KNVB komt met update over geblesseerde Frenkie de Jong
16:30
29+
Akkoord op komst: EK-deelnemers mogen 26 spelers meenemen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie