Gigantische verbazing over Denzel Dumfries

Foto: Gigantische verbazing over Denzel Dumfries

Denzel Dumfries speelde geweldig op het voorbije Europees kampioenschap bij het Nederlands elftal en die lijn trekt hij door bij zijn nieuwe werkgever Internazionale. De vleugelverdediger gaf gisteren een assist én een ‘voorassist’ tegen Bologna (6-1).

Jan van Halst analyseert bij Ziggo Sport: “Wat opvalt bij hem: hij neemt nooit gas terug, dus hij is ook onverbiddelijk. Hij blijft maar doordenderen aan die rechterkant.”

In de rust werd Mitchell Dijks ingebracht bij Bologna om ‘het gevaar Dumfries’ te neutraliseren: “Ik kan me voorstellen dat ze bij Bologna hebben gezegd tegen Dijks: joh, ga jij even vragen aan die Dumfries of hij een beetje rustig aan kan doen. Want dat dendert maar door, natuurlijk. Hij staat rechtsback, rechtsbuiten. De connectie met Lautaro Martínez is er zeker, vooral in de eerste helft. Hij blijft maar doorgaan. Met links moet hij nog wel even oefenen, maar hij heeft wel even zijn visitekaartje afgegeven.”

Van Halst verwacht dat Dumfries een enorme hit wordt in Italië: “Het is lekker om hem in de ploeg te hebben, maar ik zit ook aan Dumfries zelf te denken. Hoe lekker is het als je bij een nieuwe club komt, in het buitenland, in een grote competitie, en je laat dit zien in je eerste volledige wedstrijd. Je komt morgenochtend op de club en je pakt La Gazzetta dello Sport erbij. Je staat overal op de voorpagina, een 8,5 denk ik. Dat is toch wel even lekker. Dan zit je anders in de kleedkamer en ga je anders je rondjes uitlopen.”

Geweldig?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
683+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie