Stevige discussie bij ESPN: “Vanuit Amsterdams perspectief? Bullsh*t!”

Foto: Stevige discussie bij ESPN: “Vanuit Amsterdams perspectief? Bullsh*t!”

In de studio van ESPN ging het stevig tekeer over de speelstijl van SC Cambuur tijdens de monsternederlaag tegen Ajax (9-0). Hugo Borst vond de aanvallende opvatting van de promovendus veel te naïef, terwijl tafelgenoot Marciano Vink het juist goed vindt dat de ploeg van Henk de Jong zijn eigen spel probeert te spelen.

Vink stelt dat Cambuur zich weinig kan verwijten. “Cambuur heeft het in het begin echt wel oké gedaan, alleen Ajax is gewoon zovele malen beter. Dat komt ook door de concurrentie bij Ajax: iedereen is messcherp. Als de goals dan gaan komen, zie je dat iedereen er wel zin in heeft. Die tiende had gemaakt kunnen worden, als Ryan Gravenberch die bal gewoon teruglegt in plaats van zelfzuchtig die tiende proberen te maken”, stelt de middenvelder van weleer, die refereert aan Gravenberch die bij 9-0 nog op de paal schoot.

Borst trekt een vergelijking van ‘zijn cluppie’ Sparta Rotterdam. “Ik denk dat dit Sparta niet overkomt, want Henk Fraser gaat echt met twee muren spelen. Dan wordt het 4-1, of 2-0.” Borst is van mening dat de Leeuwarders Ajax geen strobreed in de weg lag. “Er zijn geen overtredingen gemaakt, man! Het is gewoon een vrije doorgang. Dit heeft toch niets te maken met tegenstand?”

Wanneer Vink constateert dat dat niet in het spel van Cambuur ligt, gaat Borst los: “Waarom niet? Als je deze goals tegen krijgt kan dat je Eredivisie-schap kosten, op doelsaldo. Jij denkt echt vanuit een Amsterdams perspectief. Jij wil altijd mooi voetbal zien. We moeten maar ondergaan dat Ajax lekker mag uitwaaien en het voetbal mag laten zien…” Vink is zichtbaar geagiteerd door de opmerkingen van de Rotterdammer.

“Nee, ik kijk helemaal niet vanuit een Amsterdams perspectief. Dat is bullshit”, klinkt het. “Als er één niks te maken heeft met Amsterdam, dan ben ik het. Ja, ik woon er, maar dat betekent toch nog niet dat ik vanuit Amsterdams perspectief kijk?”

Met wie ben jij het eens?

  • Borst
  • Vink
  • Ik snap ze allebei wel
1980+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie