Messi verbaast op de training van PSG

Foto: Messi verbaast op de training van PSG

Deze week trad Paris Saint-Germain tegen Club Brugge aan met het trio Neymar – Mbappé – Messi in de voorhoede, maar toch werd er slechts met 1-1 gelijk gespeeld en was het middenvelder Ander Herrera die de enige goal maakte. De Spanjaard staat daardoor nu al op 4 goals in 7 wedstrijden dit seizoen.

“Nee, mijn rol is eigenlijk niet veranderd binnen het team. Misschien dat de tegenstanders nu nog meer aandacht hebben voor onze aanvallers en mij uit het oog verliezen. Maar het zou me niet verbazen als mijn doelpuntenproductie binnenkort hapert”, lacht Herrera in gesprek met Marca.

Naast Messi kwamen ook Sergio Ramos, Achraf Hakimi, Georginio Wijnaldum en Gianluigi Donnarumma nog naar PSG, dat voor velen daardoor de CL-titelfavoriet is. “Er wordt nu vaak gezegd dat wij zouden falen als we de Champions League niet zouden winnen. Maar er zijn nog veel meer topclubs die er alles aan doen om de Champions League-winst te winnen. Wanneer wij de finale of de halve finale bereiken, dan is dat voor deze in verhouding jonge club ook een mooie prestatie.”


Tot slot gaat Herrera in op de hiërarchie in de PSG-ploeg. Wie neemt bijvoorbeeld de strafschoppen als de drie aanvalssterren er allen in staan? “We hebben nog geen penalty’s gehad, maar ik verwacht niet dat Neymar, Leo en Kylian een steen, papier, schaar-spelletje doen voor wie een penalty gaat nemen. Daarover worden afspraken gemaakt. Ik zal in ieder geval niet iemand zijn die hen wegstuurt om de bal op te eisen.”

Op de training zorgde Messi reeds voor verbazing met zijn fanatisme. “Een van de dingen die mij heeft verrast is dat hij het allesbehalve rustig aan doet op de training, zelfs in een rondo. Bij elke club heb je regels voor de rondo: één of twee keer raken of niet twee keer naar dezelfde speler passen. Het maakte Leo allemaal niet uit. Alle passes waren perfect. Al hadden we allerlei nieuwe regels bedacht, hij past zich in elke situatie aan. Maar goed, hij is niet voor niets al vijftien jaar de beste van de wereld. Ik denk dat Leo ook op rechts- of linksback de beste zou zijn. Ik zou hem alleen niet in het doel zetten”, lacht Herrera tot slot.

Wie zou jij de pingels laten nemen bij PSG?

  • Messi
  • Neymar
  • Mbappe
328+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
28+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
41+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
18+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
35+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
237+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
47+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
85+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
201+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
74+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
709+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
154+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
43+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
332+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
732+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
195+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
318+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
331+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie