De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Super Sunday start hier!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Super Sunday start hier!

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Zoals gebruikelijk zetten we ook deze week weer de beste uitzendingen van het voetbalweekend op het rijtje. Zowel op zaterdag als zondag zijn de velden druk bezet, dus maak je klaar voor een fantastisch lekker voetbalweekend.



Zaterdag 18 september



Na een lekkere week in Europa voor verschillende clubs is het weer tijd voor de volgende ronde van de Eredivisie. Dat doen we direct op de zaterdag met een flinke lijst aan wedstrijden. De zaterdagavond brengt namelijk vier potten om van te genieten!



Een greep uit de leukste uitzendingen van 18 september in de Eredivisie hieronder:


16.30 uur op ESPN: sc Heerenveen – Fortuna Sittard, 18.45 uur op ESPN 2: Willem II – FC Groningen, 20.00 uur op ESPN: Ajax – SC Cambuur, 21.00 uur op ESPN 2: FC Utrecht – RKC Waalwijk


Zaterdagavond trapt al vroeg af met een wedstrijd om half vijf. Het betreft de ontmoeting tussen sc Heerenveen en Fortuna Sittard. Laatstgenoemde reist af naar het hoge noorden en droomt er van om van plek 5 mogelijk naar de derde plek te klimmen, zelfs als het maar voor even is. Andersom hoopt Fortuna op zeven punten te komen.


In tegenstelling tot andere zaterdagavonden worden voetbalfans in Nederland verwend met een heerlijk tempo. De wedstrijden volgen elkaar namelijk perfect op. Dat betekent dat je om kwart voor zeven Willem II tegen FC Groningen kunt checken en die bijna helemaal af kunt kijken voordat Ajax begint om acht uur. De Amsterdammers spelen in de ArenA tegen sc Cambuur.



De avond wordt afgesloten FC Utrecht dat een wedstrijd in de Galgenwaard organiseert. RKC Waalwijk wordt uitgenodigd als tegenstander. Met zeven punten in vier wedstrijden doet de ploeg uit Utrecht het nog niet fantastisch, maar kan wel op tien punten komen als er in eigen huis gewonnen wordt.




Een greep uit de leukste uitzendingen van 18 september in het buitenland hieronder:

15.25 uur op Ziggo Sport: Liverpool – Crystal Palace, 16.10 uur op Ziggo Sport Voetbal: Atlético Madrid – Athletic Club, 17.55 uur op Ziggo Sport: Internazionale – Bologna

Wie de zaterdag liever spendeert in het buitenland kan ook rekenen op flink wat mooie wedstrijden. In Engeland kan er namelijk genoten worden van een gloednieuwe krachtmeting tussen Liverpool en Crystal Palace. Liverpool hoopt de dag af te sluiten met drie extra punten om mee te blijven doen voor het kampioenschap. Crystal Palace wil daarentegen de drie punten verdienen om op negen punten te komen.



Toch is het niet alleen Engeland waar voetbal het gespreksonderwerp van de dag is, want ook in Spanje staan toffe wedstrijden op de planning. De wedstrijd die je aan kunt slingeren op Ziggo Sport Voetbal gaat tussen Atlético Madrid en Athletic Club. Tevens wordt in de Italiaanse Serie A een wedstrijd gespeeld tussen Internazionale en Bologna die later op de middag uitgezonden wordt.




Zondag 19 september 



Na een heerlijke zaterdag is ook de zondag een lekkere dag voor voetbalfans. De zondag brengt namelijk het vervolg van de nieuwe speelronde in de Eredivisie, terwijl in het buitenland de verschillende competities ook door denderen.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 19 september in de Eredivisie hieronder:


12.15 uur op ESPN: Go Ahead Eagles – PEC Zwolle, 14.30 uur op ESPN: PSV – Feyenoord, 16.45 uur op ESPN: Vitesse – FC Twente, 16.45 uur op ESPN 2: Heracles Almelo – AZ


Terwijl de zaterdag lekker wat wedstrijden in de Eredivisie bracht, is het de zondag die we als het ware omdopen tot Super Sunday. Dit vanwege de grote kraker die ‘s middags op de planning staat (die van hetzelfde niveau zijn als in het buitenland). De grootste wedstrijd van de dag is namelijk tussen PSV en Feyenoord om half drie.



Toch is het niet de eerste Eredivisiewedstrijd van de dag. Die eer gaat namelijk uit naar Go Ahead Eagles dat in eigen huis een bezoekje krijgt van PEC Zwolle. Daarmee is het op korte termijn al een wedstrijd tussen de hekkensluiters van de Eredivisie en mogelijk voor één van de twee ploegen nu al een hele belangrijke wedstrijd voor drie punten.



De dag wordt afgesloten met twee goede wedstrijden om voor aan te schuiven. Het betreft Vitesse dat in de Gelderdome FC Twente ontvangt, terwijl AZ een bezoekje brengt aan Almelo om hopelijk drie punten van Heracles Almelo af te snoepen. AZ heeft de punten hard nodig om uit het rechterrijtje te klimmen, terwijl Vitesse juist een stukje hoger op de ranglijst wil komen. De zes punten die tot nu toe binnen zijn gesleept zijn namelijk ver onder niveau voor de Ahrnemmers.


Een greep van de leukste uitzendingen van 19 september in het buitenland hieronder:

12.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: OGC Nice – AS Monaco, 14.35 uur op Ziggo Sport: West Ham United – Manchester United, 17.00 uur op Ziggo Sport: Tottenham Hotspur – Chelsea, 20.40 uur op Ziggo Sport: Paris Saint-Germain – Olympique Lyonnais, 20.40 uur op Ziggo Sport Voetbal: Juventus – AC Milan

Ook op de zondagmiddag mag genoten worden van toffe wedstrijden in het buitenland. Sterker nog, de krakers die op de planning staan maken het een ware Super Sunday. Dat begint allemaal al met een kraker in Frankrijk die voor Nederlanders ook een leuke kijkervaring wordt. Het betreft OGC Nice tegen AS Monaco waarin verschillende talenten van AZ het nu tegen elkaar op zullen gaan nemen.



Vervolgens barst het in Engeland rond half drie pas echt los. West Ham United krijgt Manchester United namelijk op bezoek in een kraker die de huidige koploper mogelijk van de troon doet stoten. Manchester United moet daarnaast ook nog eens het duivelse verlies in de Champions League zien te verwerken deze wedstrijd.



Vervolgens is het de beurt aan Tottenham Hotspur om ten strijde te trekken. De tegenstander is Chelsea en daarmee staat misschien wel de mooiste kraker van de dag op de planning. Om vijf uur begint de wedstrijd, dus zorg ervoor dat je die in jeagenda zet.



Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Juventus dat het tegen AC Milan opneemt wat later op de avond. De wedstrijd wordt alleen wel gespeeld hetzelfde tijdstip dat Paris Saint-Germain het opneemt tegen Olympique Lyonnais, wat natuurlijk een grote kraker is in de Ligue 1. Dat wordt dus een beslissing maken.

Wat is de mooiste wedstrijd van het weekend?

  • Atlético Madrid – Athletic Club
  • PSV – Feyenoord
  • Vitesse – FC Twente
  • Tottenham Hotspur – Chelsea
  • Paris Saint-Germain – Olympique Lyonnais
  • Juventus – AC Milan
  • Anders
32+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:14
11+
‘Koeman-paniek voor EK’
18:12
0+
Update: AZ-keepster Femke Liefting ontslagen uit ziekenhuis
18:02
1001+
Snelle Eredivisie-terugkeer Memphis Depay?
17:48
387+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
17:29
214+
‘Hakim Ziyech-nieuws voor Ajax’
17:10
12288+
‘Erling Haaland maakt transfer van 175 miljoen’
17:00
279+
‘Gigabedrag voor Dávid Hancko’
16:46
12+
Ancelotti: ‘Ik ben nog geen verdrietige fans tegengekomen’
16:26
22+
‘Ian Maatsen-transfer van 40 miljoen’
16:16
147+
‘Ajax-schandaal met eigen spelers’
16:00
176+
Grote Ajax-namen keren terug: “Zet een ambulance klaar”
15:55
73+
‘Ryan Gravenberch-drama in Liverpool’
15:41
17+
‘Summerville is de beste vleugelaanvaller in de Championship’
15:35
270+
‘Arne Slot-shock bij grootmacht’
14:48
224+
‘Nederlandse opvolger Ten Hag bij Manchester United’
14:34
51+
‘Ajax 1 altijd mijn droom, doe er alles aan om het werkelijkheid te maken’
14:21
38+
Kraaij hekelt ‘achterlijke, debiele actie’: “Hoe haal je dit in je hoofd?”
14:04
133+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
259+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
566+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie