Guardiola staat achter uitspraken: “Dan kom je niet”

Foto: Guardiola staat achter uitspraken: “Dan kom je niet”

Pep Guardiola heeft zich deze week niet geliefd gemaakt bij de supporters van Manchester City. De oefenmeester riep hen op om met meer fans naar het stadion te komen, maar die opmerking viel niet in goede aarde.

In het stadion van Manchester City mochten woensdagavond 54.000 fans zitten, alleen in werkelijkheid waren 38.000 toeschouwers aanwezig. Guardiola stelde na de wedstrijd dan ook dat de supporters naar het stadion moesten komen om het team te steunen, maar volgens secretaris van de supportersvereniging Kevin Parker vergeet de Spanjaard daarbij iets belangrijks: fans hebben het financieel moeilijk. 

“Ik ben erg teleurgesteld en weet niet wat Pep hiermee wil bereiken”, stelt Parker in de Engelse media. “We worden al bekritiseerd door anders clubs, dus onze manager moet dat niet erger maken. Ik denk dat hij niet op de hoogte is van de financiële situatie voor de voetbalfans. Hij kan zich met alle respect beter beperken tot coachen en moet accepteren dat hij te maken heeft met mensen die veel geld uitgeven om voetbal te kunnen kijken.”

UPDATE 14.30u

De supporters van City zijn dus duidelijk niet blij met de uitspraken van hun manager. Pep Guardiola is echter niet van plan zijn woorden in te slikken. “Zei ik dat ik daar teleurgesteld over was?”, vraagt de Catalaan zich af op de persconferentie in aanloop naar de Premier League-wedstrijd tegen Southampton. “Ik zei niks verkeerd, dus ik ga mijn excuses niet aanbieden. Ik zei alleen dat ik erdoor verrast was.”

“We zouden het prachtig vinden als het stadion zaterdag helemaal vol zit, want we hebben de steun nodig met zoveel wedstrijden in een korte tijd.” Guardiola stelt dat er miscommunicatie is ontstaan tussen hem, de media en de supporters. “Ik was gewoon eerlijk. We hebben anderhalf jaar zonder fans moeten spelen. Ik ben ongelooflijk blij met de support nu het weer kan.” 

“Mijn voorkeur heeft dat alle City-fans er morgen zijn. Maar als ze om welke reden dan ook niet komen, perfect. Als je niet wil komen, kom je niet. Als je wel komt, zijn wij enorm blij. Maar ik ga er mijn excuses niet voor aanbieden”, besluit de manager.

Maakt Guardiola zich onmogelijk met deze uitspraken?

  • Ja, de fans willen straks van hem af
  • Nee, dat zal wel meevallen
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie