TV-relletje: Derksen fileert RTL, Bruggink liket stevige tweet

Foto: TV-relletje: Derksen fileert RTL, Bruggink liket stevige tweet

Nu het Europese voetbal weer is begonnen, strijden diverse zenders ook indirect weer tegen elkaar. Vandaag haalde Johan Derksen in Veronica Inside flink uit naar de mannen bij RTL (Humberto Tan, Dirk Kuyt en Wesley Sneijder), die gisteren rondom Sporting CP – Ajax in de studio zaten.

“Het is niet gebruikelijk dat we iets zeggen van collega’s”, erkent Derksen, “maar het leek helemaal nergens op. Die Humberto kan het helemaal niet. Die heeft geen kennis. Die Kuyt zit open deuren in te trappen. Wesley probeert er nog wat van te maken.” Sneijder en Kuyt kregen vandaag overigens wel meer kritiek te verduren voor hun optreden van gisteren.

“Dinsdag hebben we Ron Vlaar met Jan (Boskamp, red.) gezien, dat leek ook nergens op.” Wim Kieft ergerde zich vooral aan hoe Vlaar zich uitliet over de Videoland-docu Força Koeman, over Ronald Koeman. “Ron Vlaar ging helemaal in de emotie mee van Ronald Koeman, nadat die documentaire is gemaakt. Maar zo gaat het gewoon in de top. Je zit bij de grootste club, je staat altijd onder spanning, en daar word je ook vorstelijk voor betaald. Als iemand weet dat het er zo aan toegaat, is het Koeman wel.”

Podcastmaker Yordi Yamali van FC Afkicken (en tevens vaak gast in Voetbalpraat op ESPN) schreef op Twitter dat hij ‘zich niet voor kon stellen dat Humberto een leuke avond heeft gehad’. “Analisten die geen speler kennen, het tempo willen bepalen en al grappend de show afsluiten omdat ze naar huis willen. Wat een ongelooflijk debacle is de CL op RTL. En het komt van SBS af. Mijn hemel”, schreef Yamali.

Saillant detail: die tweet werd dan weer geliked door Arnold Bruggink, die op donderdagavonden in de studio van ESPN zit rondom Europa League-wedstrijden.

Vond jij de analyses van Vlaar, Sneijder, Kuyt en co ook zo zwak?

  • Ja
  • Nee hoor, ik niet
720+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie