Guardiola: ‘Als Nederland ooit een trainer nodig heeft..’

Foto: Guardiola: ‘Als Nederland ooit een trainer nodig heeft..’

Toen Frank de Boer was opgestapt bij het Nederlands elftal viel al snel – maar voorzichtig – de naam van Josep Guardiola als opvolger. Ronald Koeman zou het toejuichen, zo vertelt hij in de Videoland-docu Força Koeman.

“Is het Nederlands elftal niet iets voor jou? Je bent eigenlijk al een soort Hollander op voetbalgebied”, stelt Koeman voor aan Guardiola tijdens een potje golf. De Spanjaard, werkzaam bij Manchester City, reageert: “Het positiespel en de vleugelspelers in Nederland zijn niet meer zo goed, toch? Maar als Nederland ooit een trainer nodig heeft…hier ben ik. Maar dan wordt jij mijn assistent!” Koeman lachend: “Ik wil voor niemand assistent zijn, behalve voor jou. Als je me wilt ontslaan, dan ontslag je me.” Waarop Guardiola besluit: “Nee, we doen het samen! Jij naast mij. En dan organiseer jij de golftoernooien en de etentjes.”

Onlangs vertelde Guardiola al in The Athletic dat hij in 2023 wil stoppen bij Man City. “Ik denk dat ik dan wel toe ben aan een break. Mijn volgende stap wordt, als het mogelijk is, een nationale ploeg. Ik moet eerst stoppen om te zien wat we hebben gedaan, hoe we dingen doen en om te leren van andere coaches. Als in dat proces een nationaal team mij de mogelijkheid biedt om op de Copa America, het EK of het WK te coachen, dan zal ik dat waarschijnlijk doen.”

Zie jij Guardiola nog wel eens bondscoach van Oranje worden?

  • Ja, dat zie ik wel gebeuren
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
689+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie