‘Dolgedraaide Sporting-speler smeekte om wissel’

Foto: ‘Dolgedraaide Sporting-speler smeekte om wissel’

Ajax speelde gisteravond Sporting CP van het kastje naar de muur, in Lissabon. De Europese media spreken dan ook vol lof over de Amsterdammers en hun prestatie.

In De Telegraaf haalt clubwatcher Mike Verweij aan: “MAGNIFIQUE! Anders kan het eerste optreden van Sébastien Haller (27) in de Champions League niet worden omschreven. De vraag of de in de Eredivisie veel scorende spits ook goed genoeg is voor het miljoenenbal, werd door de Franse Ivoriaan in Estadio José Alvalade zelf met een luid en duidelijk ’oui, oui’ beantwoord. INCROYABLE, ongelooflijk!”

“Illustratief voor het enorme vertrouwen bij Ajax was de eerste actie van Jurriën Timber, nota bene een speler die tot de reis naar Portugal pas één Champions League-minuut achter zijn naam had staan. De verdediger kreeg na enkele seconden een onmogelijke bal aangespeeld, maar kapte zijn directe tegenstander met de bravoure van een routinier uit. Door de zege, waarvan de beelden de hele wereld over gaan, moet de krachtige wens te overwinteren in de Champions League vanaf nu het doel zijn”, aldus Verweij tot slot.

Willem Vissers van De Volkskrant richtte zich met name tot sterspeler Antony. “Trucs, schijnbewegingen. Losse heupen. Rúben Vinagre, meestentijds zijn tegenstander, heeft vermoedelijk in zichzelf gebeden om een wissel. Hij wist echt niet meer waar hij moest lopen, wat hij moest doen. Nou ja, hij deelde een beuk uit, kort voor rust, toen Antony al drie treffers had voorbereid. Die vervanging kwam in de rust, maar ook Reis kon weinig uitrichten.”

Tot slot de Trouw, die ook onder de indruk was van de Braziliaanse flankflitser: “Aan de rechterkant waande Antony zich in een speeltuin. De wervelende Braziliaan stond uiteindelijk vier keer aan de basis van een Amsterdams doelpunt, wat hem niet alleen applaus van de 1200 meegereisde Ajax-supporters opleverde maar ook van de Sporting-fans.”

Antony was de beste op het veld

  • Eens
  • Dat niet
741+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie