Berghuis: “Of ik die goal nodig had?”

Foto: Berghuis: “Of ik die goal nodig had?”

Steven Berghuis was één van de twee doelpuntenmakers in de 5-1 overwinning van Ajax op Sporting Lissabon. Het betekende voor de aanvaller zijn eerste treffer in Amsterdamse dienst, waar de buitenspeler natuurlijk erg blij mee is. 

Berghuis stond bij afwezigheid van Davy Klaassen op de nummer 10-positie van Ajax. De voormalig Feyennoorder maakte een goede indruk achter spits Haller en kwam zelfs ook tot scoren. Had Berghuis die goal nodig?

“Niet per se nodig, maar het is wel lekker als je zo snel mogelijk je eerste maakt. Je moet daarin blijven investeren door loopjes te blijven maken. Dit was een erg mooi moment om mijn eerste goal te maken. Mijn aanname creëert eigenlijk de kans, een mooie goal”, stelt Berghuis in het AD.

De 29-jarige Oranje-international heeft bij Ajax te maken met flinke concurrentie. Antony blonk in Portugal uit op de rechtsbuitenpositie, waar Berghuis het beste tot zijn recht komt. De Nederlander vergeet echter niet te genieten van zijn nieuwe teamgenoten. “Natuurlijk is Antony een concurrent, maar ik geniet er ook van om samen met Antony te spelen. We moeten hem voeden, want in één-tegen-één-situaties is hij levensgevaarlijk. Ik geniet van Antony, David Neres, Dusan Tadic: zo bekijk ik het, eerlijk gezegd. Dit is wat je wilt als voetballer, op naar meer van dit soort wedstrijden.”

Krijgt Berghuis een basisplaats bij Ajax als iedereen fit is?

  • Nee, denk het niet
  • Ja, denk het wel
266+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie