Megastunt in België: Neymar, Mbappé en Messi bedwongen

Foto: Megastunt in België: Neymar, Mbappé en Messi bedwongen

In de Champions League heeft Club Brugge op de openingsspeeldag meteen voor een stunt gezorgd. Zo slaagde de landskampioen van België er op eigen veld in om de sterren van Paris Saint-Germain (met Neymar, Messi en Mbappé in de basis) in bedwang te houden: 1-1. Blauw-Zwart speelde een verrassend sterke partij en kreeg zelfs kansen op de zege, maar de puntendeling was al bij al een correcte weergave.

De aanvangsfase beloofde nochtans weinig goeds voor de Bruggelingen, zo startte PSG voortvarend aan de partij. Maar kansen creëren lukte niet voor de bezoekers en de thuisploeg kwam steeds beter in de match. Na 12 minuten werd Jan Breydel een eerste keer echt opgeschud. Na een slordigheid bij Leandro Paredes, kon Charles De Ketelaere met de bal aan de haal gaan en op doel afstormen. De Argentijnse middenvelder kon niet anders dan aan de noodrem trekken en haalde CDK onderuit. Heel het stadion claimde een strafschop, maar de wedstrijdleiding hield het bij geel. Als klap op de vuurpijl maakte Ander Herrera er niet veel later ook nog eens 0-1 van.

Club liet het niet aan zijn hart komen en bleef strijden. Daar werd het na goed een klein halfuur spelen ook voor beloond: na een goede combinatie tussen Noa Lang en Eduard Sobol, kon een sterke Hans Vanaken de gelijkmaker binnen tikken. De spelmaker maakte er niet veel later zelfs bijna 2-1 van met een knappe vrije trap. En zo kon Blauw-Zwart met een gerust gemoed de kleedkamers in. Na de pauze gingen de Bruggelingen gewoon voort op hun elan. Met vooral Lang en De Ketelaere die charmeerden.

Het bleef uiteraard opletten voor het aanvallende gevaar uit Parijs. Simon Mignolet was echter attent op een poging van Lionel Messi. Ook in de slotfase kregen de Fransen nog enkele mogelijkheden, invaller Mauro Icardi kreeg zijn vizier echter niet op scherp. En zo bleef het uiteindelijk bij 1-1. Een verrassend goed en verdiend resultaat dat Club weer uitzicht geeft op minstens de derde plaats in zijn poule.

Scoreverloop: 0-1 (15′) Ander Herrera,  1-1 (27′) Hans Vanaken

Hoeveelste gaat Brugge worden in de poule?

  • Eerste
  • Tweede
  • Derde
  • Vierde
212+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie