‘Rode Duivel kan kiezen uit verschillende Europese grootmachten’

Foto: ‘Rode Duivel kan kiezen uit verschillende Europese grootmachten’

Youri Tielemans blijft zich de laatste jaren goed ontwikkelen en is wellicht toe aan de volgende stap. De Beligische middenvelder van Leicester City zou op de lijstjes prijken van een aantal van de grootste clubs ter wereld. 

AS weet namelijk dat volgende zomer FC Barcelona en Real Madrid de strijd met elkaar aangaan wat betreft Tielemans. De Rode Duivel heeft in de Premier League nog een verbintenis tot medio 2023, waardoor een vertrek volgend jaar realistisch lijkt. The Foxes zouden wel een stevige transfersom van 60 miljoen euro verwachten voor de spelmaker. 

De 24-jarige middenvelder was in 2017 al op jonge leeftijd door AS Monaco weggeplukt bij Anderlecht voor liefst 25 miljoen. In 2019 volgde de stap naar Engeland: Leicester had 45 miljoen over voor de Belg met Congolese achtergrond. Tielemans werd een steunpilaar bij zijn ploeg, die vorig seizoen nog de FA Cup won. Ook uit het Belgische nationale elftal is hij inmiddels niet meer weg te denken. Barça en Real zien hem dan ook als een directe versterking voor de selectie.

UPDATE 15/09 13.15u

De vermeende interesse van de Spaanse grootmachten in Youri Tielemens hebben de Premier League-topclubs mogelijk wakker geschud. The Mirror weet namelijk dat Liverpool en Manchester United de Belgische middenvelder in de eigen competitie willen houden. 

Het beloven dus nog interessante maanden te worden voor Tielemans. Die laat voorlopig niet in zijn kaarten kijken. “Ik sta open voor alles. De transfermarkt is nog maar net gesloten, maar ik hou zoveel mogelijk opties open”, vertelde hij bij Sky Sports. “Zo lang ik hier zit, blijf ik wel alles voor de club geven.”

Kan Tielemans bij de beste clubs ter wereld schitteren?

  • Zeker weten
  • Heb mijn twijfels…
27+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie