“Wij zien Ajax als een grote ploeg in de Champions League”

Foto: “Wij zien Ajax als een grote ploeg in de Champions League”

Ajax speelt morgen zijn eerste Champions League-wedstrijd van dit seizoen in het Estádio José Alvalade tegen Sporting Portugal. Daar heeft oefenmeester Rúben Amorim het voor het zeggen en hij is onder de indruk van de Amsterdammers.

De 36-jarige trainer vertelt op zijn persconferentie: “Ajax is een gevaarlijke ploeg, maar we moeten de kracht hebben om een goed antwoord te geven. Er zijn zeker overeenkomsten tussen beide clubs, zoals het inpassen van de eigen jeugd. Het zijn twee clubs met dezelfde filosofie, maar we begeven ons wel in verschillende fases. Ajax heeft weinig nieuwe spelers erbij gekregen, maar wij moeten nog veel nieuwe spelers inpassen. Daarnaast is een groot verschil dat wij in Portugal nog weleens onze filosofie vergeten, dat gebeurt niet bij Ajax.”

Amorim vindt dat Ajax goed voetbal speelt: “Ze hebben een veel rijpere ploeg, met meer ervaring. Wij zien Ajax als een grote ploeg in de Champions League. Wij moeten zelf nog veel ervaring opdoen en dat gebeurt door in de Champions League te spelen. Dan krijgen wij vanzelf ook meer ervaring. Ik denk dat ons team er klaar voor is. Wij hebben onze eigen manier van spelen, en veel kwaliteit.”

Door een liesblessure is Davy Klaassen niet van de partij bij de Amsterdammers: “Klaassen is een heel goede aanvallende middenvelder. Maar Ajax zal zeker een passende vervanger hebben en niet de strategie opeens veranderen.”

Mooie woorden?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie