“Een beest, dus dat is echt wel lekker voor Ajax”

Foto: “Een beest, dus dat is echt wel lekker voor Ajax”

Ajax speelt morgen tegen Sporting Portugal in de Champions League en dat is een speciaal duel voor PEC Zwolle-voetballer Mees de Wit, die een verleden heeft bij zowel de Amsterdammers als de Portugezen. Hij denkt dat het een groot voordeel is voor de mannen van coach Erik ten Hag dat de Uruguayaan Sebastián Coates geschorst is: “Een beest, dus dat is echt wel lekker voor Ajax.”

In 2018 ruilde de linksback Amsterdam in voor Lissabon, waar hij regelmatig met de hoofdmacht mocht trainen. Aan het Algemeen Dagblad vertelt De Wit: “Ik zag hoe de spelers steeds meer wilden vechten voor elkaar. Dat was de ene kant, maar aan de andere kant hadden ze ook de individuele kwaliteiten om mooi voetbal te laten zien. Portugezen zijn heel geslepen. We weten in Nederland hoe vervelend ze kunnen zijn. Dit Sporting doet ook alles om te winnen. Maar daarnaast is het ook wel een technische ploeg met ervaring.”

Ook Pedro Gonçalves doet op woensdagavond niet mee, hij kampt met een blessure: “Een spits die vrijwel elke wedstrijd scoort, terwijl je hem soms niet eens ziet. Hij kan wel eens de volgende worden die een toptransfer gaat maken.”

De Wit durft zich niet aan een voorspelling te wagen: “Wat wellicht in het voordeel van Ajax is, is dat de spelers van Sporting wat minder Europese ervaring hebben. Alleen is het wel zo dat ze zich daarin nu ook willen bewijzen tegenover het Portugese publiek, omdat Sporting de afgelopen jaren weinig heeft laten zien Europa.”

Gaat Ajax punten pakken?

  • Ja
  • Nee
228+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie