“Hij is de beste Nederlandse verdediger in de Nederlandse competitie”

Foto: “Hij is de beste Nederlandse verdediger in de Nederlandse competitie”

Aad de Mos ziet het wel zitten in de jonge PSV-verdediger Armando Obispo en eigenlijk is dat nog een understatement, want aan het Eindhovens Dagblad vertelt de oud-trainer dat de stopper een belletje van bondscoach Louis van Gaal verdient.

In het Philips Stadion vormt Obispo een goed duo met aanwinst André Ramalho: “Obispo is op die positie onomstreden voor mij. Het is een gouden duo met Ramalho.”

De Mos gaat nog een stapje verder: “Hij is de beste Nederlandse verdediger in de Nederlandse competitie. Er is geen betere verdediger dan Obispo in de Nederlandse competitie; De Vrij, De Ligt en Van Dijk spelen in het buitenland. Het is een complete verdediger. Wat hij heeft afgeleerd, zijn die droommomenten. Hij is zeer geconcentreerd en heeft wijze lessen ondergaan bij zijn verhuur bij Vitesse.”

Hij denkt dat Obispo veel heeft aan de samenwerking met André Ooijer: “Ik ben er honderd procent van overtuigd dat dat zo is. Ik heb begrepen dat hij die zwakke punten eerder al had aangehaald, maar dat hij (Obispo, red.) daar te weinig mee heeft gedaan. Nu pakt hij alles op. Ik schat hem in als nieuwe international. Hij heeft het afgedwongen in de voorbereiding, tegen Benfica en ook in de competitie staat het als een huis. Het is heerlijk als je naast Ramalho staat, een linkspoot en een rechtspoot is een ideale combinatie.”

Ben jij het met De Mos eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
276+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie