‘Frank de Boer kan terugkeren bij Ajax’

Foto: ‘Frank de Boer kan terugkeren bij Ajax’

Frank de Boer is na het echec met Oranje momenteel werkloos. Zijn zaakwaarnemer Guido Albers schoof aan voor de podcast Branie van Het Parool om er op terug te blikken.

“Frank is sterk op het trainingsveld. Ik heb genoeg spelers van het Nederlanders elftal gesproken en heb nul klachten gekregen over de trainingen. Maar waar hij tekortkomt – en dat komt steeds vaker naar boven – is het managen van een hele groep. Je moet tegenwoordig controle hebben over vijftig man.” Albers ziet in De Boer dan ook meer een veldtrainer. “Maar hij ambieert zelf niet meer om manager te zijn.”

“Iedereen doet heel erg dramatisch over het EK, maar volgens mij heeft hij de drie groepswedstrijden gewonnen. We doen allemaal alsof de tegenstanders er niks van konden, maar ergens heeft het systeem, of je het er nu wel of niet mee eens was, goed gewerkt. Alleen, de vibe rond hem was natuurlijk slecht.”


Eerder flopte De Boer ook al bij Crystal Palace, Inter Milan en (in mindere mate) Atlanta United. De telefoon staat derhalve niet langer roodgloeiend. “Ja, dat valt niet stil, want zijn naam is groot genoeg om straks weer aan de slag te gaan. De vraag is alleen in welke rol hij dat wil doen.”

Tot slot doet Albers namens De Boer een verkapte open sollicitatie richting Amsterdam. “Hij zou bij wijze van spreken een rol kunnen gaan spelen in de doorstroom van talenten naar Ajax 1. Hij is een trainer die weet wat er gevraagd wordt in de top en die ervoor kan zorgen dat talenten er klaar voor zijn.”

Zou jij De Boer in die rol wel terug willen zien bij Ajax?

  • Ja
  • Neh
2232+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie