TRANSFERUURTJE: Ajax werkt aan 2022-deal, Ziyech-nachtmerrie

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax werkt aan 2022-deal, Ziyech-nachtmerrie

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax heeft Mohamed Daramy voor 12 miljoen euro op de kop getikt bij FC Kopenhagen en oefenmeester Erik ten Hag heeft nu een veelvoud aan buitenspelers tot zijn beschikking. Toch zijn de Amsterdammers Khvicha Kvaratskhelia naar verluidt nog niet vergeten. De Eredivisie-topclub werd eerder al aan de Georgische vleugelspits van Rubin Kazan gelinkt, maar de interesse stierf een stille dood. Volgens het medium Metaratings werkt directeur voetbalzaken Marc Overmars echter onvermoeid door aan zijn komst. De Russische journalist Andro Kheladze vertelde in augustus: “Borussia Mönchengladbach werd in het verleden genoemd en ook Leeds United kwam voorbij, maar de interesse van Ajax is het sterkst. Op dit moment zijn de Amsterdammers het dichtst bij de komst van Kvaratskhelia. Ook al kan alles natuurlijk snel veranderen.” Hij speculeerde óók over een mogelijk transferbedrag: “Rubin Kazan is klaar om hem voor 15 à 20 miljoen euro te verkopen, maar er zijn nog geen officiële biedingen van die orde uitgebracht.”Het zou natuurlijk heel bijzonder zijn als André Onana zijn aflopende contract bij Ajax tóch nog verlengt. Oefenmeester Erik ten Hag ziet dat echter nog wel gebeuren, zo vertelt hij aan De Telegraaf. Hij heeft in ieder geval op de goalie ingepraat. “Ik denk dat het voor alle partijen het beste is om zijn contract te verlengen”, vertelt de coach. “En dat heb ik Onana ook geadviseerd. Contractverlenging is voor mij zeker een optie, maar uiteindelijk gaan Marc (Overmars, red.) en André daarover. Mijn advies zal Onana zeker meenemen. Uiteindelijk moeten zijn omgeving en hij de beslissing nemen.” Ten Hag is van plan om de Kat uit Kameroen weer te gebruiken als dat kan: “We hebben hem ingeschreven voor de Champions League en dat is niet zonder reden.”

In de laatste dagen van de transfermarkt waagde AZ nog een poging bij sc Heerenveen om Joey Veerman over te nemen. De Alkmaarders brachten een officieel bod uit op hun doelwit, maar dat werd zonder pardon terzijde geschoven door de Friezen. Valentijn Driessen schrijft vandaag in zijn column in De Telegraaf: “Ondanks de tientallen miljoenen aan inkomsten weigert AZ z’n beleid los te laten. Zelfs na de leegloop deze zomer. Sportief zal het onherroepelijk leiden tot een tijdelijke terugval. De clubleiding zou de ontvangen miljoenenbedragen kunnen aanwenden, maar dat gebeurt niet. Liever een stap terug dan het beleid aanpassen en 8 miljoen euro neertellen bij sc Heerenveen voor Joey Veerman.” De journalist vindt: “Trouwens, dat AZ zo’n 5 miljoen euro wilde overmaken, was opmerkelijk. Drie jaar geleden konden de Alkmaarders hem voor een half miljoen euro ophalen bij FC Volendam, maar hij werd toen door de scouts van AZ afgetest. ‘Geen AZ-speler’.”

Buitenland:

Hakim Ziyech kwam dit seizoen drie keer in actie voor Chelsea. De Marokkaanse aanvallende middenvelder lijkt zeker in de plannen van Thomas Tuchel voor te komen, maar de coach kijkt nog steeds rond op de transfermarkt naar alternatieven. Volgens Spaanse media heeft Thomas Tuchel een oogje op Leroy Sané. De buitenspeler heeft sinds zijn transfer van Manchester City naar FC Bayern München zijn absolute topniveau nog niet gehaald. Daardoor zou Bayern niet afwijzend tegenover een transfer van de buitenspeler staan. Tuchel is al langer fan van zijn landgenoot en hoopt hem dan ook snel te kunnen begroeten bij Chelsea. De Londenaren hebben dit seizoen al veel geld uitgegeven, dus clubeigenaar Roman Abramovich hoopt op een meer creatieve oplossing.

Moet Ajax Kvaratskhelia halen?

  • Ja
  • Nee
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:15
2+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
441+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
37+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
2+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
118+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
91+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
134+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
08:40
33+
Perez tipt Koeman: “Gek om hem op te roepen als back”
08:25
290+
‘Frenkie de Jong-drama voor Ronald Koeman’
08:10
43+
‘Megaklap voor Ryan Gravenberch’
23:44
244+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
126+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
72+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
39+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
477+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
187+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
44+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
251+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
94+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
135+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie