‘Judas naait iedereen bij Ajax’

Foto: ‘Judas naait iedereen bij Ajax’

Kenneth Pérez noemde het gedrag van Ajax-doelman André Onana gisteren ‘schofterig’, maar Hugo Borst gaat daar vandaag overheen. De keeper, die nog altijd een schorsing uitzit wegens het gebruik van het dopingmiddel furosemide, lijkt op een transfervrij vertrek uit de ArenA te azen.

“Onana benadeelde zijn club, waar hij sinds 2015 miljoenen verdient”, schrijft Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Hij is onmisbaar tussen de palen. André Onana behoort tot de beste tien keepers ter wereld. Hij vertegenwoordigt een enorm kapitaal, misschien wel 40 miljoen euro. Toen hij voor een jaar werd geschorst, verdampte dat bedrag. En Ajax moest prompt zijn toevlucht nemen tot keepers die niet kunnen tippen aan de betrouwbaarheid en kwaliteiten van Onana. De club viel hem niet af, integendeel. Ajax betaalde deze nalatige, onprofessionele sportman zijn astronomische wedde gewoon door.”

Hij vervolgt: “André Onana dupeerde medespelers, trainers, clubleiding en supporters. U en ik zouden ons verdomd schuldig voelen en ons van onze beste kant willen laten zien. Onana niet. Hij naait Ajax (medespelers, trainers, clubleiding en supporters) nog eens. De Kameroense doelman weigert namelijk zijn contract te verlengen en speculeert zo op een gemakkelijk transfervrij vertrek komende zomer. Dat laatste betekent dat hij een flink deel van de voor Ajax verloren gegane transfersom als tekengeld in eigen zak kan steken.” 

Borst concludeert: “Schofterig, zegt Kenneth Pérez. Ik vind het erger. Geef er maar een naam aan. Aso. Verrader. Judas.”

Heeft Borst gelijk?

  • Ja
  • Nee
3581+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie