Ten Hag gelooft in bizarre ‘Ajax-stunt’

Foto: Ten Hag gelooft in bizarre ‘Ajax-stunt’

Het zou natuurlijk heel bijzonder zijn als André Onana zijn aflopende contract bij Ajax tóch nog verlengt. Oefenmeester Erik ten Hag ziet dat echter nog wel gebeuren, zo vertelt hij aan De Telegraaf. Hij heeft in ieder geval op de goalie ingepraat.

“Ik denk dat het voor alle partijen het beste is om zijn contract te verlengen”, vertelt de coach. “En dat heb ik Onana ook geadviseerd. Contractverlenging is voor mij zeker een optie, maar uiteindelijk gaan Marc (Overmars, red.) en André daarover. Mijn advies zal Onana zeker meenemen. Uiteindelijk moeten zijn omgeving en hij de beslissing nemen.” Ten Hag is van plan om de Kat uit Kameroen weer te gebruiken als dat kan: “We hebben hem ingeschreven voor de Champions League en dat is niet zonder reden.”

De genoemde krant voegt daaraan toe: “Albert Botines (zaakwaarnemer, red.) gaf eerder aan dat tien clubs uit (voornamelijk) de Premier League en La Liga Onana willen inlijven, maar zei ook dat een nieuwe verbintenis in Amsterdam een optie is. Als Overmars er – eventueel met een gelimiteerde transfersom – in slaagt het huidige, tot medio 2022 lopende contract van de keeper met (minimaal) een jaar te verlengen, dan kan Ten Hag Onana weer opstellen, zodra zijn dopingschorsing is beëindigd.”

Ten Hag: “Ik heb een buitengewoon goede band met André en ben hem zeer erkentelijk voor wat hij de afgelopen jaren voor Ajax en mij heeft gedaan, maar er zit ook een zakelijke kant aan. En ik ben als professional in dienst van Ajax. Maar als de club hem nodig heeft, zal ik er zeker op aandringen hem weer te kunnen opstellen.”

Geloof jij hierin?

  • Ik wel
  • Ik niet
1034+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie