Yann Gboho bezorgt Vitesse overwinning

Vitesse heeft zijn uitwedstrijd bij RKC Waalwijk in het Mandemakers Stadion op zondag winnend weten af te sluiten. Aanwinst Yann Gboho, die deze zomer overkwam van het Franse Stade Rennais, besliste het duel met de winnende 1-2.

De Arnhemmers schoten uit de startblokken in Brabant en binnen de tien minuten kopte Danilho Doekhi zijn werkgever op voorsprong uit een vrije trap van Maximilian Wittek. Het was niet alsof de Waalwijkers daar niets tegenover stelden, want vlak na de 0-1 raakte Michiel Kramer de paal.

Dat bleek een waarschuwingspoging, want vervolgens maakte Saïd Bakari er wel 1-1 van. Op prachtige wijze ramde hij de bal in de kruising… Vitesse-keeper Etienne Vaessen hoorde de bal alleen maar langszoeven.

In de tweede helft trokken de Arnhemmers het duel echter weer naar zich toe, en Gboho scoorde dus de 1-2. Het schot van de twintigjarige Ivoriaan annex Fransman werd nog van richting veranderd, waardoor Vaessen wederom kansloos was. RKC ging nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar vond die niet.

Scoreverloop: 0-1 (8′) D. Doekhi, 1-1 (27′) S. Bakari, 1-2 (54′) Y. Gboho