Derby van het Noorden blijft onbeslist

SC Heerenveen leek lange tijd op weg naar een mooie overwinning in de Eredivisie. De Friezen stonden bijna een uur lang op voorsprong in en tegen Groningen, maar konden uiteindelijk de drie punten niet over de streep trekken.

FC Groningen beleefde een valse start van hun thuiseditie van de Derby van het Noorden. Binnen twintig minuten keek de thuisploeg al tegen een achterstand aan. Op aangeven van Joey Veerman maakte Tibor Halilovic de eerste treffer van de wedstrijd.

De thuisploeg probeerde zich in de eerste helft nog te revancheren voor dat doelpunt. Dat lukte niet voor de thee. Na de pauze kwam dat verdiende doelpunt er uiteindelijk wel: Tomas Suslov vond zomeraankoop Cyril Ngonge en de oud-speler van RKC Waalwijk schoot wel raak: 1-1.

Scoreverloop: 19. Halilovic (0-1), 68. Ngonge (1-1)