Sparta heeft geen moeite met Fortuna

Fortuna Sittard hoopte op een punt of zelfs meer bij het bezoek aan Sparta Rotterdam. De Limburgers beleefden echter een kansloze middag op Het Kasteel en verloren met 3-1.

Vanaf de openingsfase was de thuisploeg de bovenliggende partij op Het Kasteel. Na ruim twintig minuten spelen kreeg Sven Mijnans de bal. Hij bediende Bryan Smeets, die de 1-0 binnen werkte. Nog geen tien minuten later was Mijnans opnieuw de aangever van een Spartaanse treffer: dit keer vond hij spits Lennart Thy.

Na de rust deed Fortuna door een doelpunt van Mats Seuntjens nog wat terug. De gasten konden het momentum echter niet uitbouwen. Een kwartier voor tijd kreeg doelpuntenmaker Smeets de bal. De ervaren middenvelder vond Emanuel Emegha, die de 3-1 eindstand op het bord zette.

Scoreverloop 21. Smeets (1-0), 29. Thy (2-0), 49. Seuntjens (2-1) , 73. Emegha (3-1)