Cambuur maakt gehakt van Go Ahead

SC Cambuur heeft de tweede opeenvolgende zege behaald in de Eredivisie. De formatie uit Leeuwarden rekende eenvoudig af met het eveneens gepromoveerde Go Ahead Eagles: 5-2.

Het duurde even voordat de ban werd gebroken in Leeuwarden. Mees Hoedemakers schoot namens Cambuur op de lat, waar Justin Bakker de lat raakte namens de bezoekers. Tien minuten voor rust viel de goal voor Go Ahead Eagles alsnog. Luuk Brouwers werkte de bal binnen, al moest de VAR in actie komen om aan te geven dat er geen sprake was van buitenspel.

Go Ahead dacht met een voorsprong de rust in te gaan, maar vlak voor de pauze wist Tom Boere de gelijkmaker binnen te koppen. Het was voor de Cambuur-spits zijn eerste sinds zijn komst naar Leeuwarden. Boere tankte vertrouwen met zijn treffer, want kort na rust werkte hij ook de 2-1 achter doelman Warner Hahn.

Met de voorsprong op zak was Cambuur helemaal los. Marco Tol, die op de valreep werd opgesteld door de blessure van Erik Schouten, zorgde voor de 3-1 en Jamie Jacobs besliste het duel definitief door de vierde Cambuur-treffer op het bord te zetten. Laatstgenoemde was vlak voor de interlandperiode al hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de 2-0 zege op FC Twente.

Tamás Kiss maakte de avond voor Cambuur nóg mooier door een fout van Justin Bakker af te straffen. De 5-2 eindstand werd een feit dankzij Iñigo Córdoba.

Scoreverloop: 0-1 (36′) Luuk Brouwers, 1-1 (45′) Tom Boere, 2-1 (50′) Tom Boere, 3-1 (53′) Marco Tol, 4-1 (56′) Jamie Jacobs, 5-1 (75′) Tamás Kiss, 5-2 (79′) Iñigo Córdoba

Gaat Cambuur de revelatie van het seizoen worden?