Bruggink: “9/11 was voor Kezman als koekje van eigen deeg”

Foto: Bruggink: “9/11 was voor Kezman als koekje van eigen deeg”

Vandaag precies 20 jaar geleden boorden twee vliegtuigen zich in de Twin Towers in New York. Er kwamen bijna 3000 mensen om en velen weten nog precies waar ze die bewuste dag waren.

Voor Arnold Bruggink is de reactie van zijn toenmalige ploeggenoot bij PSV, Mateja Kezman, ook altijd bijgebleven. “Onze trainer Eric Gerets heeft ons allemaal één voor één gevraagd of we wilden spelen. Iedereen zei ‘ja’. Daar heb ik nog lang spijt van gehad. Elk jaar word ik wel een keer herinnerd aan die dag in 2001. Het is zo’n dag die je het liefst wil vergeten. Maar ik weet het allemaal nog, alsof het gisteren was”, vertelt Bruggink aan de NOS.

“Het klopt wel dat sommige spelers minder aangeslagen waren dan anderen. Ik weet nog dat jongens als Kezman, Joeri Nikiforov en Giorgi Gakhokidze tijdens de sportmaaltijd gewoon aan het lachen waren. Zij vertoonden eigenlijk normaal gedrag, maar bij ons aan tafel heerste een grafstemming. En dat botste, ja.” Al ontkent Bruggink wel geruchten dat Kezman ‘dansend over de gang ging’.

“Later heb ik nog weleens met Kezman gesproken over die dag. Hij legde uit hoe hij het beleefd had. Hoe hij als jonge voetballer van Partizan Belgrado moest wegduiken voor de Amerikaanse bommenwerpers, die de oorlog in Kosovo wilden beslechten door de Servische hoofdstad te bombarderen. Een koekje van eigen deeg, zo voelde het voor hem. Ik zit zo niet in elkaar, maar ik kon hem ook wel begrijpen.”

Weet jij nog waar je was op die bewuste dag?

  • Ja
  • Nee
1081+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie