Sensatie in PL: Crystal Palace geeft Bergwijn-loos Spurs pak op de broek

Foto: Sensatie in PL: Crystal Palace geeft Bergwijn-loos Spurs pak op de broek

De Premier League heeft zich zaterdagmiddag weer op gang getrokken met een stunt van formaat. Zo heeft leider Tottenham Hotspur zijn eerste competitiezege van het seizoen geleden. Crystal Palace won op eigen veld de Londense derby met duidelijke cijfers. De zege kwam in de slotfase tot stand.

Steven Bergwijn stond dinsdag eindelijk weer eens in de basis bij het Nederlands elftal. Meteen won Oranje zeer overtuigende van Turkije (6-1), maar de aanvaller keerde terug met een enkelblessure bij Spurs. Bij de thuisploeg zat Jaïro Riedewald negentig minuten op de bank. De ploeg van Nuno Espirito Santo begon al snel met een tegenvaller. Verdediger Eric Dier raakte al na ruim tien minuten geblesseerd en werd vervanger door Joe Rodon. Palace toonde zich brutaal door een aantal kansen te creëren in het eerste bedrijf. Wilfried Zaha en Conor Gallagher hadden het vizier echter niet op scherp. 

In de tweede helft ging Japhet Tanganga in korte tijd tweemaal over de schreef. Beide acties werden bestraft met geel, waardoor de koploper met tien man verder moest. Een kwartier voor tijd was het dan toch Zaha die de ban brak. Invaller Odsonne Édouard toonde zich uiterst doelgericht door er ook nog twee te maken. Spurs begon nog met negen punten uit drie duels, maar moeten nu een stevige nederlaag slikken. Crystal Palace boekte de eerste zege van het seizoen.

Scoreverloop: (76′) Zaha 1-0 (84′) Édouard 2-0 (90+2′) Édouard 3-0

Eindigt Spurs dit seizoen in de top-4?

  • Ja
  • Nee
38+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie