TRANSFERUURTJE: Grote slag PSV, transfer De Ligt

Foto: TRANSFERUURTJE: Grote slag PSV, transfer De Ligt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Het ziet er alleszins naar uit dat ook oefenmeester Roger Schmidt binnenkort zijn contract gaat verlengen in het Philips Stadion bij PSV. De Telegraaf noemt het op zaterdagochtend in ieder geval ‘voor de hand liggend’ dat dit gaat gebeuren. De krant meldt: “Roger Schmidt, de trainer van PSV, wil niet vooruitlopen op de gesprekken over contractverlenging die binnen een paar weken van start zullen gaan. Maar hij liet in de aanloop naar het treffen vanavond (21.00 uur) met AZ wel blijken dat hij open staat voor een langer verblijf. Het lijkt zelfs voor de hand liggend dat de trainer met het aflopende contract aan bijvoorbeeld Mario Götze heeft kenbaar gemaakt wat zijn persoonlijke plannen zijn, alvorens de Duitse middenvelder zijn contract bij PSV liet openbreken en verlengen”, vervolgt men. “In de komst van Götze had Schmidt een groot aandeel.”

Owen Wijndal viel deze zomer wat tegen bij het Nederlands elftal en werd voorbijgestreefd door Patrick van Aanholt, die op het Europees kampioenschap een basisplek had. De AZ‘er kon niet vrijuit voetballen omdat hij met een blessure kampte, zo blijkt nu. Hij had last van zijn lies, maar dacht aanvankelijk dat het wel goed zou komen. Dat gebeurde echter niet. In De Telegraaf vertelt hij: “Nee. Normaal heb ik in de zomer rust. Maar ik voetbalde door, ging met Oranje wedstrijden spelen en kreeg toen serieus last. Het is niet zo dat ik niet meeging in het niveau, maar ’het’ zat wel in mijn hoofd. Ik kon niet vrijuit spelen. En hoe meer ik speelde en trainde, hoe meer ik ging forceren.” Bondscoach Frank de Boer zette hem ernaast: “Het is zijn keuze. Natuurlijk baalde ik ervan, ik wilde spelen. Voor mijn gevoel had ik ook kunnen spelen. Ik bedoel, anders was ik daar ook niet.” Het is natuurlijk goed mogelijk dat het EK Wijndal een transfer heeft gekost… “Dat weet ik niet. Ik heb clubs in mijn hoofd zitten waar ik graag naartoe wil. Als die niet komen, dan speel ik met alle liefde voor AZ. Clubs hebben zich concreet gemeld, maar het was niet wat ik wilde. Ik ga hier niet zomaar weg. Ik wil een stap maken die goed is voor mijn carrière. En die stap heeft zich nog niet aangediend.”Erik ten Hag is mogelijk bezig aan zijn laatste seizoen bij Ajax. Volgens het Spaanse Fichajes ziet FC Barcelona in hem de ideale kandidaat om Ronald Koeman op te volgen. Het Spaanse medium stelt dat de toekomst van Koeman aan een zijden draadje hangt. In de zomer overleefde de oud-bondscoach een kritisch evaluatiegesprek, maar alleen het winnen van prijzen lijkt een continuering van de samenwerking mogelijk te kunnen maken. President Joan Laporta zou niet bijster enthousiast zijn over de Nederlander. Namen als Xavi Hernández en Luis Enrique worden genoemd als mogelijke opvolger, maar inmiddels zou ook een landgenoot van Koeman in de race zijn. Ten Hag zou als Ajax-trainer indruk maken op de Catalanen. Vooral het seizoen 2018-2019 heeft hem hoog op het wensenlijstje gezet. Mede onder zijn hoede werd de dubbel veroverd, werd de halve finale van de Champions League bereikt en ontwikkelden spelers als Frenkie de Jong zich stormachtig.

Buitenland:

Volgens verschillende Italiaanse media is het een goede mogelijkheid dat Matthijs de Ligt in de aankomende winter al een transfer maakt. De international van het Nederlands elftal zou namelijk in de belangstelling van Chelsea staan. Voor het sluiten van de transfermarkt deden de Blues verwoede pogingen om Jules Koundé los te weken bij Sevilla, maar de Andalusiërs weigerden te luisteren naar de Londense aanbiedingen. Nu zou De Ligt dus op de radar van oefenmeester Thomas Tuchel zijn verschenen. Volgens Il Bianconero en Calciomercato hoopt Chelsea Juventus te kunnen verleiden met een gepeperde ruildeal. De Blues zouden namelijk Timo Werner plus 18 miljoen euro overhebben voor de voormalige aanvoerder van Ajax.

Volgens de Spaanse omroep ABC is de beslissing genomen: Kylian Mbappé ondertekent in de aankomende wintertransferperiode een contract bij Real Madrid. De superster van Paris Saint-Germain beschikt over een aflopende verbintenis in het Parc des Princes. Hij zou reeds akkoord zijn gegaan met een voorstel van De Koninklijke. Volgens het bovengenoemde medium is Mbappé van zins om zich voor zes jaar te verbinden aan Real, met in zijn eerste seizoen in het Estadio Santiago Bernabéu een nettosalaris (!) van 30 miljoen euro. Daarna zou hij 20 miljoen euro netto per seizoen gaan verdienen. Paris Saint-Germain wil de international van Frankrijk maar wat graag in Parijs houden, maar de aanvaller deponeert de aanbiedingen van zijn huidige werkgever keer op keer in de prullenbak. Volgens het roddelcircuit bood PSG hem onlangs nog een nieuw nettosalaris van 45 miljoen euro, maar zelfs dat hallucinante bedrag kon Mbappé niet overtuigen…

Moet De Ligt naar Chelsea gaan?

  • Ja
  • Nee
102+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie