De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: kraker in de Eredivisie!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: kraker in de Eredivisie!

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Zoals gebruikelijk zetten we ook deze week weer de beste uitzendingen van het voetbalweekend op het rijtje. Zowel op zaterdag als zondag zijn de velden drukbezet, dus maak je klaar voor een fantastisch lekker voetbalweekend.



Zaterdag 11 september



De Eredivisie is na een weekendje rust weer terug en trapt op de zaterdag direct af met prachtige affiches. Toch blijft het daar niet bij, want ook in het buitenland is het direct goed raak.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 11 september in de Eredivisie hieronder:

16.30 uur op ESPN: FC Twente – FC Utrecht, 18.45 uur op ESPN: PEC Zwolle – Ajax, 18.45 uur op ESPN 2: SC Cambuur – Go Ahead Eagles, 21.00 uur op ESPN: AZ – PSV


Zaterdag kert de Eredivisie na een weekje rust weer terug en dat gelijk met geweldige wedstrijden. Daarbij zijn het FC Twente en FC Utrecht die het programma van de zaterdagavond openen. Beide ploegen spelen voor de hoogste eer in de subtop, en allebei zullen ze dus inzetten op winst.


Vervolgens is het om kwart voor zeven de beurt aan huidig landskampioen Ajax om punten op te pikken in Zwolle. PEC Zwolle is de tegenstander en dat betekent dat de Amsterdammers een uitstapje staat te wachten naar de hoofdstad van Overijssel. Voor Ajacieden is het vooral de vraag of nieuwe aanwinst Mohamed Daramy zijn eerste minuten mag maken. Als dit het geval is, zal het overigens ook direct in het door Bob Marley-geïnspireerde shirt zijn want daarin speelt Ajax de wedstrijd.



Verder nemen de Eagles het om kwart voor zeven op tegen Cambuur, maar dat is niet de kraker van de avond waarop iedereen zit te wachten. Die wordt namelijk pas om negen uur gespeeld wanneer PSV en AZ het voetbalveld op stappen. In Alkmaar staat de kraker van het weekend op de planning.



De grote vraag van de avond is alleen of Cody Gakpo al weer aansluit voor het duel. Hij viel geblesseerd uit tijdens de interland-periode. Waar we in ieder geval wel op kunnen rekenen is dat AZ een nieuwe aanvoerder heeft, want de Alkmaarders maakten eerder deze week bekend dat Wijndal die taak op zich zal nemen.




Een greep uit de leukste uitzendingen van 11 september in het buitenland hieronder:

15.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: Manchester United – Newcastle United, 17.45 uur op Ziggo Sport: Napoli – Juventus, 18.20 uur op Ziggo Sport Voetbal: Chelsea – Aston Villa, 20.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: AS Monaco – Olympique Marseille


Wie de zaterdag liever spendeert in het buitenland kan ook rekenen op flink wat mooie wedstrijden. Zo speelt Napoli in de Serie A tegen het Juventus van Matthijs de Ligt. Nadat De Oude Dame zijn grootste koning verloor in Cristiano Ronaldo is het nu de vraag of Juventus nog wel overeind blijft staan of dat de club nog verder afdaalt na een teleurstellend vorig seizoen.



Wel moet gesteld worden dat in Engeland de leukste buitenlandse wedstrijden gespeeld worden. Daar komt Manchester United (met Ronaldo) in actie tegen Newcastle United. De terugkeer van de godenzoon in Manchester mag je als voetbalfan dan eigenlijk ook niet missen.



De andere wedstrijd in Engeland wordt in Londen gespeeld. Chelsea komt namelijk in actie tegen Aston Villa. Het is absoluut niet de wedstrijd met de hoogste spanningsgraad, maar het blijft toch iedere week een genot om te zien hoe toppers als Kanté en Lukaku het veld doen oplichten met hun talent.




Zondag 12 september 



Na een heerlijke zaterdag is ook de zondag een lekkere dag voor voetbalfans. De zondag brengt namelijk het vervolg van de nieuwe speelronde in de Eredivisie, terwijl in het buitenland de verschillende competities ook door denderen.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 12 september in de Eredivisie hieronder:



12.15 uur op ESPN 2: N.E.C. – Willem II, 14.30 uur op ESPN: FC Groningen – sc Heerenveen, 14.30 uur op ESPN 2: Sparta Rotterdam – Fortuna Sittard, 16.45 uur op ESPN: RKC Waalwijk – Vitesse



Waar de zaterdag een kraker van jewelste bracht in Alkmaar, zijn de wedstrijden op de zondag ook niet mis. De laatste dag van het weekend brengt namelijk onder meer de Derby van het Noorden. FC Groningen ontvangt niemand minder dan sc Heerenveen.


Toch is het niet de eerste Eredivisie-wedstrijd van de dag. Die eer gaat namelijk uit naar NEC. dat in eigen een bezoekje krijgt van Willem II. De ranglijst zou doen verwachten dat Willem II als winnaar uit de bus komt (al staat de thuisploeg niet ver achter), maar in Nijmegen weet je maar nooit hoe de middag kan verlopen.



Verder rolt de bal ook nog in Waalwijk, waar thuisploeg RKC het lastig zal krijgen tegen Vitesse. Ook in Rotterdam wordt gespeeld, maar dan wel alleen bij Sparta Rotterdam. Sparta ontvangt Fortuna Sittard, terwijl de wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo is uitgesteld naar begin december.




Een greep uit de leukste uitzendingen van 12 september in het buitenland hieronder:



12.25 uur op Ziggo Sport Voetbal: Sampdoria – Internazionale, 17.20 uur op Ziggo Sport: Leeds United – Liverpool, 17.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: AC Milan – Lazio Roma, 20.55 uur op Ziggo Sport: Real Madrid – Celta de Vigo 



Ook op de zondagmiddag mag genoten worden van toffe wedstrijden in het buitenland. Eerlijk is wel dat de wedstrijd iets minder spectaculair zijn dan op de zaterdag, maar dat moet de pret niet drukken. Er staan immers gewoon nieuwe wedstrijden van onder andere Liverpool, AC Milan en Real Madrid op de planning.



De clubs komen alleen wel uit tegen de wat mindere clubs uit de respectievelijke competities. Hetzelfde geldt ook voor Internazionale die bijvoorbeeld tegen Sampdoria speelt. Uiteraard moeten ook die wedstrijden gewoon gewoonten worden, maar het zijn zeker niet de krakers zoals je die graag op een Super Sunday.

Wat is de mooiste wedstrijd van het weekend?

  • FC Twente – FC Utrecht
  • AZ – PSV
  • Manchester United – Newcastle United
  • Napoli – Juventus
  • FC Groningen – sc Heerenveen
23+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:01
0+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
11+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
87+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
198+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
77+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
93+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
39+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
238+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
7+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
267+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
145+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
31+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
17:37
29+
Kind van de club verlengt bij Feyenoord tot 2025
17:30
156+
‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’
17:10
94+
Slot nu al geconfronteerd met opdringerige Engelse journalisten
17:00
129+
Liverpool IDEAAL voor Geertruida | Stalen Snor #55
16:50
97+
KNVB komt met update over geblesseerde Frenkie de Jong
16:30
27+
Akkoord op komst: EK-deelnemers mogen 26 spelers meenemen
16:10
208+
‘Van Praag redt eigen hachje met terugkeer Kroes’
15:51
2512+
‘Transferverrassing Berghuis en Bergwijn’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie