‘Nachtmerrie Ajacied komt uit’

Foto: ‘Nachtmerrie Ajacied komt uit’

Eigenlijk ging iedereen bij Ajax ervan uit dat Nicolás Tagliafico in de voorbije transferperiode zou vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA, maar de Argentijn bleek niet erg in trek te zijn en maakt nu dus nog steeds onderdeel uit van de selectie van oefenmeester Erik ten Hag.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars sprak hier zijn verbazing over uit, maar het Algemeen Dagblad werpt vandaag tegen: “Tagliafico ontpopte zich met zijn onverzettelijkheid snel tot een lieveling en steunpilaar van een succesploeg. Maar wat hij wél met Neres en bijvoorbeeld níét met Onana, Blind en Tadic gemeen heeft, is dat hij zich na de succescampagne van 2019 niet doorontwikkelde of even stabiel bleef. Slippertjes als tegen Lille en rode kaarten in ouvertures hielpen daar ook niet bij. Tel daar een forse aantal schorsingen bij op, en je hebt de reden grotendeels verklaard dat Tagliafico niet boven aan de Europese scoutingslijstjes prijkt en voor het eerst in 3,5 jaar ook bij de achterban voor twijfels zorgt.”

“Een reserverol ligt ook bij Ajax op de loer”, weet de krant. “Nog los van het gebrek aan ritme, is Tagliafico kandidaat om kind van de rekening te worden in de concurrentiestrijd die voor het aanstaande miljardenbal woedt. In de voorbereiding leek Edson Álvarez nog te moeten wijken, maar hij bleek tegen Vitesse andermaal dé aanjager van Ajax. Blind grossierde als vervanger van de geschorste Tagliafico voor zijn doen in balverlies, maar Ten Hag zal de intelligente linksback van Oranje niet snel passeren.”

Tagliafico op de bank?

  • Ja
  • Nee
677+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie