Ramalho bespreekt Eredivisie: “Trauner beter dan mij?”

Foto: Ramalho bespreekt Eredivisie: “Trauner beter dan mij?”

André Ramalho voelt zich al snel thuis in Nederlander. De Braziliaanse PSV-verdediger komt over vanuit de Oostenrijkse competitie. Hij vergelijkt de landen met elkaar en heeft het ook over Gernot Trauner, die dezelfde stap maakte.

In gesprek met ESPN gaat het al snel over de verschillen tussen Oostenrijk en Nederland. “Dat is moeilijk te zeggen. Als het gaat over de mensen denk ik dat Nederlanders wat opener zijn. Wat betreft het land is er wel een groot verschil. In Oostenrijk zijn er veel bergen en hier niet. En over de manier van spelen is het nog te vroeg om daar iets over te zeggen. Ik heb pas twee wedstrijden in de competitie gespeeld.”

Ook komt Gernot Trauner aan bod, die deze zomer de move van LASKZ Linz naar Feyenoord. Volgens internviewer Milan van Dongen werd Trauner nog uitgeroepen tot beste verdediger van Oostenrijk. “Officieel voor de competitie? Dat weet ik niet, volgens mij niet”, zegt Ramalho eerlijk, die vervolgens toch twijfelt. “Misschien is het wel zo, want hij was afgelopen jaar wel genomineerd. Hij was sowieso bijna elk jaar de beste verdediger van Oostenrijk. Beter dan mij? Haha, dat is wat iedereen zegt, maar ik weet het niet. Ik denk dat het moeilijk te vergelijken is. Ik moet toegeven dat hij het echt heel goed heeft gedaan. Hij was heel belangrijk voor LASK Linz, ook als aanvoerder deed hij het goed. Hij was een sleutelspeler bij de concurrent. Ik ben blij dat ik hem weer tegenkom en tegen hem ga spelen.”

Over elf dagen ontvangt Ramalho Trauner in Eindhoven bij PSV – Feyenoord. 

Hoort Ramalho bij de beste drie centrumverdedigers van de Eredivisie?

  • 100%
  • Denk het niet
422+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie